Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Єврейська громада

ОБ'ЄДНАННЯ ІУДЕЙСЬКИХ РЕЛІГІЙНИХ ГРОМАД ТА ОРГАНІЗАЦІЙ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО РЕГІОНУ

Одним з найважливіших центрів розвитку єврейського життя в Україні був і залишається Дніпро.

16 жовтня 2012 року в присутності багатьох почесних гостей була перерізана стрічка і прикріплені мезузи до входу в найбільший в світі єврейський центр «Менора», який створений з ініціативи та завдяки Президенту Дніпропетровської єврейської громади Геннадія Борисовича Боголюбова й Ігоря Валерійовича Коломойського - Президента «Об'єднаної Єврейської Общини України".

У 2017 році після реконструкції та відновлення історичного вигляду було відкрито будівлю синагоги «Альтершіл», в 2018 - будівля синагоги «Леви-Іцхак».

Культурне життя Єврейської громади Дніпра також насичене і різноманітне. Фестивалі, художні фотовиставки, гастролі відомих виконавців та виступи творчих колективів міста завжди стають значними подіями в культурному житті всього міста.

За роки відродження в Дніпровській єврейській громаді створена розвинута структура єврейських освітніх установ, від дошкільних до вищих навчальних закладів; безліч курсів та структур, які надають послуги неформальної освіти.

Єврейська громада Дніпра є визнаним зразком і лідером єврейського відродження на пострадянському просторі - десятки громад України і ближнього зарубіжжя направляють своїх представників в єврейську громаду Дніпра для вивчення досвіду її роботи.

 

Контакти:

м. Дніпро,

вул. Шолом Алейхема, 4

E-mail: [email protected]

конт.тел.: (056) 717 70 70; (056) 717 70 71

Романов Ігор Олегович

http://djc.com.ua/

МІСЦЕВИЙ ОСЕРЕДОК ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ВСЕУКРАЇНСЬКА ЖІНОЧА ЄВРЕЙСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ПРОЕКТ КЕШЕР" В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Всеукраїнська жіноча єврейська організація «Проект Кешер», організація яка веде свою діяльність в Україні з 1997 року. Протягом всього часу, головною метою проекту є об'єднання єврейських жінок під єдиною егідою для підтримки і надання всебічної допомоги.

Організація об'єднує іудейок з України, Білорусі, Молдови, Грузії, Ізраїлю та інших країн, які завдяки взаємодії і реалізації різних проектів прагнуть поліпшити соціальне, економічне становище жінки в суспільстві. Крім цього жінки прагнуть створити безпечний світ, де пануватиме любов і взаємоповага. Важливо, що однією з ключових завдань організації є популяризація єврейської культури в суспільстві.

Варто зазначити, що в своїх установах «Проект Кешер» в формі освітніх семінарських занять навчає жінок, виховуючи вольові та лідерські якості, а також допомагає реалізовувати соціальні проекти. Кожна учасниця єврейської організації «Проект Кешер» - це активістка, яка прагне змінити світ на краще при цьому цінує і шанує традиції своїх предків.

Також організація відома на державному рівні, взаємодіє з громадськими та національними структурами.

Контакти:

м. Дніпро,

вул. Комсомольська, 52, оф.308

E-mail: elnat5519@gmail.com

Гончарова Елла Натанівна

https://www.facebook.com/ProjectKesherUkraine/