Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Об'єднаний конгрес азербайджанців у Дніпропетровській області

У своїй діяльності Конгрес керується інтернаціональними принципами, демократичними початками і традиціями гуманізму азербайджанського і українського народів, проводить національно-культурні свята і створює умови для задоволення наших національно-духовних, соціально-політичних, творчих потреб, а також захист прав і інтересів.

Сьогодні регіональні організації Конгресу існують у всіх областях України і також в Автономній республіці Крим.

Конгрес азербайджанців України бере активну участь в організації і проведенні різних культурних і благодійних акцій. Для пропаганди культури і мистецтва азербайджанського народу був створений професійний ансамбль «Азербайджан».

Потрібно відмітити, що регіональні організації Конгресу беруть участь у житті свого міста і області, стають членами інших суспільних об’єднань, благодійних фондів, діяльність яких направлена на укріплення дружби між народами, які проживають на території України, допомогу обездоленим, бідним – незалежно від національності.

У Криму, Дніпропетровській і Харківській областях Конгрес має свої друковані видання. В Києві регулярно виходить газета «Голос Азербайджану» двома мовами – азербайджанською та українською (головний редактор Г.С.Тагієв), яка знайомить своїх читачів з новинами і подіями в Азербайджанській республіці і розповідає про життя діаспори в Україні.

Контакти:

м. Дніпро, вулиця Щепкіна, 15

E-mail: [email protected]

Ахмедов Наджаф Садай Огли

СПІЛКА АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОЇ МОЛОДІ УКРАЇНИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

24 квітня 2010 року в місті Дніпрі відбувся І Форум азербайджанської молоді в Україні, в якому прийняли участь молодіжні делегації із усіх регіонів України. В результаті форуму було прийнято рішення про створення Координаційної ради азербайджанської молоді України.

Після форуму в місті Дніпрі, ініціативна група із чьотирьох молодих азербайджанців в Києві у 2010 році заснувала ГО «Спілка азербайджанської молоді в Україні» (САМУ). Основні пріоритети діяльності Спілки азербайджанської молоді в Україні:

- консолідація інтелектуальної та творчої азербайджанської молоді України.
- культурна дипломатія: презентація азербайджанської культури та традицій в Україні; інтеграція в українське культурне середовище студентів із Азербайджану, які отримують освіту в Україні; реалізація культурних проектів, направлених на зміцнення дружніх зв‘язків між українським та азербайджанськими народами.

- розвиток та укріплення партнерських та дружніх відносин між українською та азербайджанською молоддю.

- донесення історичної правди Азербайджану та України.
- популяризація в українському суспільстві принципів мультикультуралізму.
- активна інтеграція молодих азербайджанців України в громадянське суспільство та їх професійний розвиток.

Одночасно із створенням Спілки азербайджанської молоді в Україні почався процес формування регіональних представництв організації. Серед них формується і САМУ Дніпровської області, діяльність якого зайняла лідерські позиції серед регіональних представництв і продовжує своє функціонування і до сьогоднішнього дня.

Контакти:

тел.: + 38 (099) 421 24 29

E-mail: [email protected]

Ахмедов Емін