Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У мерії Дніпра привітали призерів та учасників чемпіонату світу з легкої атлетики

4 листопада у Дніпровській міській раді привітали призерів та учасників 17-го чемпіонату світу з легкої атлетики. Заступник міського голови Олександр Шикуленко вручив дніпровським спортсменам – Анні Рижиковій, Ярославі Магучіх і Михайлу Кохану – грошові сертифікати.

«Ви вже зірки, чиї прізвища не сходять зі шпальт газет і сторінок інтернету. Ви досягаєте висот, будуєте спортивну кар’єру і це – найголовніше. Окрім того, ви – приклад працездатності й того явища, чого може досягти людина, яка докладає усіх зусиль для результату. Ви пропагуєте спорт, здоровий спосіб життя, на вас рівняється молодь. Своїми перемогами прославляєте наше місто на світовій арені. Подальших перемог і здобутків. Вітаємо!» – сказав Олександр Шикуленко.

 Зі свого боку президентка Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області та м. Дніпра Марина Філатова зазначила: «На сьогодні усі троє атлетів є претендентами на участь в Олімпійських іграх-2020 у Токіо. На це вже є відповідні ліцензії. Це заслужений результат завдяки наполегливій праці спортсменів і професіоналізму тренерів».

На чемпіонаті світу з легкої атлетики дніпрянка Ярослава Магучіх завоювала срібло. У фіналі спортсменка встановила новий особистий рекорд, підкоривши позначку в 2,04 метри. Це був також і молодіжний рекорд світу. Фантастичний стрибок Ярослави став другим високим результатом українок за всю історію. Дівчина є вихованкою Дніпропетровського вищого училища фізичної культури та спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву № 3. У Таллінні її назвали переможницею в номінації «Зірка, що сходить» за підсумками 2019 року в Європі.

«Мої перемоги – це неабияка заслуга моєї тренерки Тетяни Степанової. Вона мене тренує вже близько 9 років. Готуючись до чергового змагання, не загадую, скільки стрибну, а просто думаю про гарний результат. Тільки-но завершилися одні змагання, а вже з 7 листопада починаю ретельно готуватися до Олімпіади. Це поважна місія, але водночас, тренуючись, намагаюсь не думати до змагань якого масштабу готуюся», – розповіла Ярослава.

Іще одна дніпрянка Анна Рижикова, яка є вихованкою школи вищої спортивної майстерності, посіла сьоме місце на чемпіонаті світу в бігу на 400 метрів з бар'єрами. Спортсменка повторила досягнення пів фіналу і свій кращий результат сезону в бігу на 400 метрів з бар'єрами – 54,45 с. «Змагання відбулися, результатом задоволена, а зараз – усі думки вже у Токіо-2020», – зазначила Анна Рижикова.

Гарний результат на змаганнях показав і наймолодший учасник фіналу – 18-річний дніпрянин Михайло Кохан. Раніше у кваліфікації він метнув молот на 76,56 метра, встановивши особистий рекорд. У фіналі спортсмен поліпшив досягнення, показавши підсумковий результат 77,39 метра. Він посів п'яте місце на чемпіонаті світу. Результат Михайла дозволив йому увійти до топ-3 найкращих юніорів в історії цієї дисципліни. Юнак навчається у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури.

«Цим видом спорту займаюся з 13 років. Батько теж був спортсменом, от мене і долучив. Після чемпіонату світу трохи відпочив, а зараз уже починаю активні тренування», – додав Михайло Кохан.