Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі комунальники рятують аварійну ділянку трамвайної колії на просп. Івана Мазепи

У Дніпрі тривають роботи з планового ремонту трамвайних колій. Чергову ділянку на просп. Івана Мазепи, від вул. Сидоренка до вул. Київської, замінили вночі з 28 на 29 жовтня. При цьому дорогу комунальники не перекривали, лише звузили проїжджу частину, бо навіть вночі тут жвавий рух.

Ділянку трамвайної колії на просп. Івана Мазепи проклали ще у 1986 році. Відтоді кріплення на бетонних шпалах згнили, і все, що утримувало рейку на місці, це її власна вага і щебінь. Крім цього, за більш ніж 30 років рейки добре таки зносилися. Хвилеподібні сліди на них створювали оглушливий стукіт при русі трамваїв, і саме на це скаржилися місцеві жителі.

За словами начальника ремонтно-будівельного управління КП «Дніпровський електротранспорт» Ігоря Погорєлова, аварійну ділянку шляху по просп. Івана Мазепи продовжують ремонтувати. Попереду ще один, завершальний етап.

«Плановий ремонт ділянки триває. На сьогодні замінено 80 метрів рейок із запланованих 180. Вночі ми замінимо ще 50 метрів, а з четверга на п'ятницю залишилися 50. Роботи ми виконуємо вночі: з ранку трамваї повинні піти за графіком. Відразу після закінчення робіт ми переїдемо на вул. Трамвайну – там маємо відремонтувати 120 метрів», – повідомив Ігор Погорєлов.

Після ремонту трамвайна колія прослужить не менш ніж 15 років. Після завершення робіт на цій ділянці співробітники ремонтно-будівельного управління перейдуть на інші. До кінця року комунальники планують оновити ще 500 метрів трамвайних рейок, вийшовши на показник 3,5 км капітально відремонтованих колій.