Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«КОНСУЛЬТАНТ РОБОТОДАВЦЯ» СТВОРЮЄ НАЙБІЛЬШУ ПЛАТФОРМУ ДЛЯ ЗУСТРІЧІ РОБОТОДАВЦІВ ІЗ ПОТЕНЦІЙНИМИ СПІВРОБІТНИКАМИ

В рамках впровадження проєкту Інститут «Консультанта роботодавця» міська служба зайнятості ініціювала проведення між роботодавцями та шукачами роботи міський ярмарок вакансій для молоді та соціально незахищених верств населення м. Дніпро.

«Основна мета новацій Інституту «Консультанта роботодавця» полягає у розширенні підходів до надання послуг роботодавцям з урахуванням особливостей розвитку регіонального ринку праці, частина роботодавців присутніх на заході це ті, які активно співпрацюють зі службою зайнятості, інша частина вперше приймає участь у заходах такого формату. Завдяки проєкту «Консультант роботодавця», новим формам роботи та відсутності формального підходу ми щодня залучаємо до співпраці нових роботодавців» - зауважив директор Дніпровського міського центру зайнятості Юрій Ніколаєв.

В ярмарку вакансій прийняли участь 30 роботодавців, більшість з яких давно співпрацюють з міською службою зайнятості: Регіональна філія «Придніпровська залізниця» та її підрозділи, Дніпропетровська дирекція Укрпошти, кондитерська фабрика «АВК», Департамент патрульної поліції в Дніпропетровській області та інші. Всі ці підприємства є постійними клієнтами Дніпровського міського центру зайнятості, тому їм є з чим порівнювати сьогоднішні новації. Також до заходу вперше були запрошені представники підприємств ТОВ «Отіс Тарда», ТОВ «Агро-Овен», ТОВ БАДМ, що є доказом постйного розширення кола роботодавців, які співпрацюють з центром зайнятості.

Роботодавці презентували майже 500 актуальних вакансій різного спрямування: від робітничих професій до службовців, серед яких: «економіст», «бухгалтер», «слюсар-ремонтник», «водій автотранспортних засобів», «дільничний офіцер поліції», «слідчий», «, «оператор call центру» та інші.

Представники підприємств вже встигли оцінити переваги співпраці з консультантами роботодавця – це нові форми надання послуг роботодавцям із використанням рекрутингових методик, послуги, які надаються за допомогою сучасних електронних сервісів, організація різноманітних заходів для прискорення укомплектування кадрами підприємств.

В форматі заходу кожний його учасник мав можливість отримати індивідуальну консультацію з профорієнтації. Безробітні отримали рекомендації та поради фахівців щодо організації процесу пошуку роботи, розвитку навичок самопрезентації. Крім того, шукачів роботи ознайомили з можливістю проходження профдіагностичного обстеження в он-лайн режимі за допомогою платформи "Моя професія: консультаційна мережа". Спектр послуг, які надає міська служба зайнятості для шукачів роботи та її клієнтів постійно розширюється та модернізується. Так, протягом заходу шукачі роботи мали можливість поспілкуватися з фахівцями відділу рекрутингу Дніпровського міського центру зайнятості, адже робота даного відділу полягає не лише в індивідуальному підході як в доукомплектуванні підприємств професійними кадрами так і в підборі гідної роботи всім хто її шукає.

Зважаючи на те, що ярмарок вакансій є однією із ефективних форм співпраці центру зайнятості з роботодавцями, захід дозволив оперативно підібрати працедавцям кадри, а шукачам потенційне місце роботи. За результатами заходу третина шукачів роботи виявила бажання продовжити діалог з представниками роботодавців безпосередньо на підприємстві, що стане першою сходинкою у професійному самовизначенні безробітних та укомплектуванні вакансій на підприємствах.