Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вернісаж виставки кращих творів з музейного зібрання, присвячених нашому місту «Дніпро. На хвилях часу»

12 вересня о 16-00 у Дніпропетровському художньому музеї ( вул. Шевченка, 21) відбудеться вернісаж  виставки кращих творів з музейного зібрання, присвячених нашому місту «Дніпро. На хвилях часу».

 

 

 

 

 

Довідка:

 

 

Музей давно не тішив дніпрян подібними візуальними добірками, тому напередодні Дня міста ця подія буде особливо актуальною і навіть святково-врочистою. До того ж, відкриття виставкового проекту стане другим цьогорічним спеціальним заходом в рамках відзначення 105-ліття Дніпропетровського художнього музею.

 

 

 

 «Дніпро. На хвилях часу». Саме під такою промовистою назвою на нинішній виставці об’єднано вибрані твори живопису та графіки зі збірки музею — різноманітні міські пейзажі у виконанні художників нашого краю — від часів Катеринослава, Дніпропетровська і сягаючи років Незалежності.

 

 

В експозиції об’єднано біля 40 творів живопису та графіки, виконаних у найрізноманітніших техніках. Тут і пастозний олійний живопис, і прозорі акварелі, і м’яка пастель, і «сувора» ліногравюра та ін. від добре відомих нам Бориса Смирнова, Миколи Глущенка, Марії Котляревської, Петра Магра, Миколи Родзіна, Георгія Чернявського, Володимира Ерліха, Юрія Євдущенка, Олександра Нем'ятого, Михайла Кублика і багатьох інших.

 

 

За визначенням кураторів, цей проект стане чудовим подарунком мешканцям Дніпра, адже це «своєрідна виставка-листівка»: в експозиції, ніби в старому альбомі, зібрані зображення панорам, вулиць і вуличок нашого міста різних часів, різних пір року, різних настроїв.

 

 

Виставка орієнтована на найширше коло глядацької аудиторії. Експонований матеріал зацікавить і дорослого відвідувача, і найменшого, для якого більшість зображень відкриє небачений художній образ рідного міста з минулого, і так само — найстаршого відвідувача, котрому випаде чудова нагода реанімувати в пам’яті місця, де минуло дитинство, юність, молодість. Окрім дніпрян, неабияке зацікавлення виставка може викликати і в нинішніх гостей нашого міста, одночасно познайомивши їх з «тихою історією» Дніпра та образотворчим мистецтвом нашого краю. Кожен знайде свій «маршрут» експозицією!

 

 

Термін дії виставки — з 12 вересня по 6 жовтня 2019 року.