Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття ХІІІ Всеукраїнської виставки образотворчого мистецтва „Чарівні барви Дніпра”, присвячена Дню міста

12 вересня о 15-00 у виставковій залі Дніпропетровської організації Національної спілки художників України (Січеславська Набережна, 11) - відкриття ХІІІ Всеукраїнської виставки образотворчого мистецтва „Чарівні барви Дніпра”, присвячена Дню міста.

 

 

Довідка:

 

 

Виставка “Чарівні барви Дніпра” заснована у 2006 році, вона традиційно щороку проводиться до Дня міста завдяки плідній співпраці між Дніпропетровською організацією Національної спілки художників України та міською радою, за підтримки якої видається каталог у номінаціях – живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво.

 

 

В цьому році м. Дніпро зібрало твори мистецтва з 23 міст України, що за творчою активністю є одним з найвищих показників за 13 років проведення даної виставки, та свідчить про високий рейтинг та широку географію митців – учасників виставки.

 

 

На розгляд виставкового комітету було подано близько 350 творів, відібрано 194 твори 125 авторів.

 

 

Виставка демонструє сучасний стан образотворчого мистецтва, багатство творчих пошуків та творчих особистостей митців, від класичної школи реалістичного до безпредметного мистецтва.

 

 

Найбільш активну участь у виставці, звичайно прийняли художники міста Дніпра (74 авторів) серед яких Народний художник України Небоженко В.П., Заслужений діяч мистецтв України Л.Антонюк, Заслужені художники України Г.Чернета, А.Жежер, Павлов Ю.П, відомі майстри художньої емалі С.Юшков та Апет В.П., відомий майстер історичної картини Ісаєв С.І., талановиті художники Коваленко І.М., Тевяшов В.О., Оніщенко А.І., художники - керамісти Павло та Вікторія Мельники та інші.

 

 

Активну участь прийняли також художники м. Києва, м. Запоріжжя, а також міст Кам’янське, Вінниця, Ужгород, Петриківка, Харків, Сєвєродонецьк, Житомир, Херсон, Рівне, Одеса, Львів, Тернопіль, Сміла, Жмеринка, Ніжин, Черкаси, Могилів-Подільський, Полтава, Кременчук та інші.

 

 

Вражає багатством барв розділ петриківського розпису, що став символом нашої квітучої природи Придніпров’я та візитною карткою України. серед авторів Народний художник України Андрій Пікуш, Заслужені майстри народної творчості Наталія Рибак, Марія Пікуш, Тетяна Гарькава, самобутні майстри Марія Яненко, Яна Захарченко, Наталка Бережна та інші. 

 

 

В цьому році м. Дніпро зібрало твори мистецтв з усієї України, які в художніх образах відображають красу і велич краси рідного краю.

 

 

У кожного з митців, що взяли участь у виставці є своє неповторне бачення краси та духовної величі України  та нашого народу. Різноманітність мистецької палітри митців, багатство тематики, та високий фаховий рівень дають нагоду шанувальникам мистецтва отримати справжнє естетичне задоволення від спілкування з їх багатогранною творчістю.