Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття виставки образотворчого мистецтва «Художник і місто» до Дня міста

11 вересня о 14-30 у  Дніпровському Будинку мистецтв ( вул. Філософська,23) –відкриття   виставки  образотворчого  мистецтва  «Художник і місто» до Дня міста.

Довідка:

Виставка проходить рамках мистецького проекту «Поєднані  Дніпром», що започаткований у 2013 році і має на меті: знайомство мешканців та гостей міста з творчими пошуками художників, популяризація їх творчого доробку, обмін досвідом роботи учасників виставки.

Назва виставки свідчить про бажання осмислення діячами образотворчого мистецтва міста через творчу палітру як урбаністичне середовище, живий мегаполіс, що швидко змінюється. Кожен художник відчуває, вглядаючись у обриси міста, його дух, особливу атмосферу, його проблеми і його радість буття.

На виставку відібрано близько 100 робіт  34 авторів, переважна більшість з яких – художники Дніпра. В експозиції представлені міські пейзажі, портрети, краєвиди околиць, натюрморти, абстрактне відтворення світогляду авторів.

Свій погляд у розкритті теми «Художник і місто» представляють як провідні художники, так і молодь. Серед учасників виставки народний художник України Микола Прокопенко (Одеса), заслужені художники України Григорій Чернета,   лауреати міської мистецької премії ім. Федора Решетнікова В’ячеслав Юрченко, Михайло Кублик, Олександр Самійленко та лауреати премії ім. Михайла Паніна Ірина Колядіна, Іван Коваленко  і Василь Тевяшов.  Тема «Художник і місто» викликала інтерес у наших земляків, які нині проживають за кордоном. Так, художниця Юлія Красофська, що проживає в Болгарії, з ніжністю і любов’ю зображує  на полотні  рідне місто Дніпро.

Виставка буде працювати  до 2 жовтня 2019 року  з 10.00 до 18.00 (крім  неділі). Вхід вільний.