Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

НОВІТНІ ПІДХОДИ У НАДАННІ ПОСЛУГ ТА ПЕРШІ ВІДГУКИ РОБОТОДАВЦІВ

В рамках впровадження проєкту Інститут «Консультанта роботодавця» Дніпровський міський центр зайнятості прагне зробити послуги максимально сучасними, доступними та дієвими, як для роботодавців так і для безробітних. Саме тому, в пошуках шляхів розвитку, центр зайнятості все активніше звертається до новітніх технологій: сучасні форми, методи і підходи до роботи, електронні онлайн-сервіси, відео вакансії, Google карти, перегляд вакансій через QR-код, - все це допомагає  полегшити процес комунікації між безробітним, фахівцем центру зайнятості та роботодавцем, привернути увагу та зацікавити молодих шукачів роботи.

Наприклад, Google карта соціальних послуг по місту Дніпро дуже зручна тим, що на ній окремими кольоровими позначками визначені місця розташування соціальних партнерів служби зайнятості, з якими укладено договори та, які можуть надавати послуги безробітним за підходом кейс-менеджменту. Таким чином, безробітні, не виходячи з дому, можуть отримати інформацію та самостійно визначити зручність розташування підприємств, які могли б їх зацікавити.

Вдалим прикладом успішного впровадження таких новітніх технологій є створення відео вакансій, що дає можливість у новому форматі презентувати потенційні робочі місця та умови праці по місту Дніпро. В свою чергу для роботодавців такий спосіб пошуку співробітників є дуже зручним, адже вони мають можливість абсолютно безкоштовно і за короткі строки отримати якісний, цікавий та змістовний відеоролик, який у вільному доступі на Facebook може переглянути будь яка особа, який транслюється на семінарах, ярмарках вакансій з безробітними та у місцях самостійного пошуку роботи.

 Нещодавно саме такий спосіб презентації допоміг укомплектувати вакансію, що близько року залишалася не укомплектованою - «завідувач господарством» у середньо загальноосвітній школі  №29.

«Щиро вдячна Дніпровському міському центру зайнятості за компетентний підхід до кадрових потреб роботодавців. Завдяки допомозі відділу рекрутингу, а точніше, створеній ними відео вакансії, ми знайшли працівника на посаду завідувача господарством. Сподіваємось на подальшу співпрацю з центром зайнятості» - зауважила директор школи  Галина  Пономаренко.

Ще одним яскравим прикладом дієвості впровадження відео вакансій є укомплектування посади кухаря на підприємстві ТОВ «Контракт продрезерв 5».

«Дуже раді, що скористалися можливістю звернутися до Дніпровського міського центру зайнятості, адже у сучасних реаліях підприємства дійсно зацікавлені в рекрутинговій формі співпраці. По-перше, роботодавець не витрачає час на підбір кандидатів з великої кількості бажаючих осіб - попередня співбесіда за вимогами роботодавця проводиться рекрутерами. По-друге, не потрібно витрачати кошти, адже подібна послуга надається саме в центрі зайнятості на безкоштовній основі. По-третє, дійсно ефективною виявилася, створена фахівцями відділу рекрутингу, вакансія і приємно, що центр зайнятості розвивається та іде в ногу з часом» - наголосив начальник відділу рекрутингу підприємства Михненко Вадим.

Пріоритетами у роботі Дніпровського міського центру зайнятості були і залишаються досягнення найкращих результатів, організація співпраці з органами влади та соціальними партнерами, відсутність формального підходу у взаємодії з клієнтами, подальше впровадження новітніх та сучасних проектів, які є потужною рушійною силою для досягнення найкращих результатів.