Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро цими вихідними прийматиме «Пробіг Миклашевського»

7 та 8 вересня Дніпро стане «столицею» ретроавтомобілів – у місті проходитиме «Пробіг Миклашевського». Захід відбудеться за грантової підтримки програми творчих проєктів «Культурна столиця».

«В основі цього проєкту – постать Андрія Миклашевського, який на початку ХХ століття встановив перше постійне сполучення між Катеринославом і Новомосковськом. У Дніпрі цю історичну подію не оминули. Тому грантово підтримали у рамках програми «Культурна столиця» проєкт Дніпровського техніко-історичного музею «Машини часу» – історичний пробіг ретроавтомобілів «Пробіг Миклашевського». Організатори підготували насичену триденну програму. Тому всі зможуть не лише насолодитися видовищним пробігом ретромашин, а й подивитися на них поближче у рамках виставки, дізнатися про історію технічної індустрії Катеринослава тощо. Словом, запрошуємо усіх охочих долучитися до цього проєкту», – сказав під час пресконференції 5 вересня заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Зі свого боку директор Дніпровського техніко-історичного музею «Машини часу», організатор «Пробігу Миклашевського» Михайло Прудніков розповів: основна подія відбудеться 8 вересня. Старт о 13:00 від музею Дмитра Яворницького. У ньому братимуть участь 32 ретроавтомобілі різних марок, у тому числі й спортивні. Перед стартом їх виставлять перед музеєм, де усі охочі зможуть розгледіти машини поближче.

«Серед основних вимог – автомобілі мають бути не молодше ніж 40 років та в робочому стані. Загалом до Дніпра з’їдуться власники ретромашин з Дніпра, Дніпропетровської області, Харкова, Одеси, Запоріжжя. Серед найстарших автомобілів – марки «Opel» 1939 року, «Wanderer» 1939 року. Автомобілі рухатимуться територію Дніпра до Новомосковська. Упродовж шляху у 32 км учасники долатимуть 12 квестових завдань, пов’язаних з історією нашого міста», – розповів директор музею «Машини часу».

У рамках проєкту «Пробіг Миклашевського» 6 вересня о 18:00 у музеї Д. Яворницького відбудеться лекція, де історики Валентин Старостін і Микола Чабан розповідатимуть про Андрія Миклашевського, його родину, як відбувалось будівництво доріг, та й загалом про авто- та дорожню індустрію початку ХХ століття. Вхід вільний.

Окрім того, 7 вересня з 13:00 до 15:00 перед музеєм Д. Яворницького теж працюватиме виставка ретромашин.