Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Як у Дніпрі відзначають 28 річницю Незалежності України

24 серпня святкування 28-ї річниці Незалежності України традиційно проходить на Фестивальному причалі. З 10:00 тут розпочався фестиваль «Family Рicnic». Для мешканців міста організували  фуд-корт, ярмарок, дитячу анімацію, тир, пінне шоу та інші розважальні заходи. 
Дніпрянин Максим прийшов разом із дружиною та дітьми. Усі - вдягнені у вишиванки.
«Ми відпочиваємо всією сім’єю. Нам комфортно та приємно знаходитися сьогодні на набережній. За організацію свята дяка місцевій владі.  Вже послухали музику, перекусили, сфотографувалися, зараз прогулюємося. Дружина та діти задоволені, і це головне. Думаю, далі буде ще цікавіше. Вітаємо Україну з Днем Незалежності!», - розказує мешканець міста Максим. 
Гостя фестивалю Світлана разом з чоловіком спостерігає за сином, який вирішив постріляти у тирі. 
«Оскільки сьогодні таке приємне для нас всіх свято - День Незалежності держави - ми вирішили відзначити його разом з усіма на набережній. Наш син любить постріляти, ось зупинилися розважитися у тирі. Поки гуляли, встигли сфотографуватися, проплисти на кораблі, подивилися на змагання автозвуку та тюнінгу, чекаємо на виступи колективів міста», - ділиться враженнями жінка. 
Анатолій Барвінков, керівник ансамблю народного танцю «Колесо», каже, - поки прогулювався набережною, зустрів своїх вихованців, з якими приємно провів час.
«Я вбрався спеціально до свята, адже щороку обов’язково приходжу на набережну, щоб відчути радість людей. Подивитися, як святкує сьогодні молодь, відчути й себе молодшим», - розказав чоловік.
Крім цього на Фестивальному причалі влаштували офіційний етап чемпіонату України з автозвуку та тюнінгу. До Дніпра з’їхалися 50 професійних машин з 20 міст України. 
«Змагання діляться на декілька категорій, перша - це визначення якісного звуку всередині авто, друга – максимальний звуковий тиск та категорія тюнінг - переробки та доопрацювання автомобілів. Якість звуку та тиск діляться ще на класи: новачок, любитель, професіонал. Перемагає той учасник, який набирає найбільшу кількість балів. Переможці етапу братимуть участь у чемпіонаті України, який відбудеться у вересні», - розповів про подробиці змагань головний суддя з автозвуку Андрій Дячук. 
Олександр, учасник з Дніпра, торік став чемпіоном України у класі «мультимедія 2.1 любитель» та у класі «ESQL Експерт». 
«Автозвук для мене хвороба у хорошому сенсі цього слова. Це заразно, якщо почав облаштовувати автівку, то завжди хочеться зробити так, щоб було ще краще, а потім ще й так до безкінечності. Все це роблю, тому що мені подобається, я люблю знаходитися за кермом своєї машини, керувати нею, а коли якісно грає музика, це ще набагато приємніше», - розповів Олександр. 
На цьому фестиваль не завершується. О 14:00 для відвідувачів святкового заходу розпочалася  велика концертно-розважальна програма «Україна – це ми!»,  а також виступи творчих колективів національних меншин; о 15:00 відбудеться концертна програма «Пісні, народжені в АТО»; о  17:00 – великий концерт від кращих гуртів артпроєкту «Вечір Пірса»: група «DESTERS» (призери 2019 р. конкурсу "Музичний Ґерць" у рамках «Kozak Fest 2019»), група «Vacation», група «Karyotype», група «KOST», кавербенд «La La Band». Фестиваль продовжиться і 25 серпня.