Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У мерії Дніпра розповіли, куди звертатися містянам щодо обрізування і видалення дерев

Із заявами обрізати дерева чи видалити аварійні, які ростуть на міських територіях, мешканці Дніпра можуть звертатися на єдину гарячу лінію: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12 або до департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради за адресою: вул. Виконкомівська, 6. Про це під час прямої телефонної лінії 14 серпня повідомив директор комунального підприємства «Міськзеленбуд» Олег Плітченко.

«Усі відповідні заяви акумулюються у департаменті благоустрою та інфраструктури. Дозвіл на обрізування чи видалення аварійного (фаутного) дерева видає спеціальна комісія при департаменті, до складу якої входять у тому числі фахівці цієї служби, представники міської екологічної інспекції. Комісія працює за відповідним графіком. Якщо після обстеження ухвалюється рішення обрізати або видалити те чи інше дерево, на це видається відповідний акт», - пояснив Олег Плітченко.

Директор «Міськзеленбуду» також нагадав: у Дніпрі діє повний мораторій на видалення та кронування здорових дерев. Отже це не стосується сухих та аварійних. Йдеться про заборону вирубування дерев у місцях під будівництво та ведення будь-якої комерційної діяльності. Про ситуації із видаленням дерев без дозвільних документів необхідно повідомляти поліції. Загалом з початку року у Дніпрі обрізано та омолоджено близько 3,5 тис. дерев і видалено близько 2,5 тис. аварійних.

 «Цього року за планом висадити по місту орієнтовно 11,5 тис. дерев і кущів, з них близько 9 тис. вже посадили, решту – восени. Крім цього, з початку року підприємство висадило близько 68 тис. квітів. Іще 8 тис. хризантем висадимо до Дня міста. Подавати заявки на садіння зелених насаджень дніпряни також можуть до департаменту благоустрою та інфраструктури міської ради», - додав Олег Плітченко.