Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Презентація проекту «Розробка цифрової мультимодальної транспортної моделі міста Дніпро та передмістя»

26 червня о 16-30 у приміщенні Дніпровської міської ради (просп. Д. Яворницького, 75, біла зала)- презентація проекту «Розробка цифрової мультимодальної транспортної моделі міста Дніпро та передмістя».

Спікери:

-Ігор Маковцев, директор департаменту транспорту та транспортної інфрастуктури ДМР;

- Дмитро Беспалов, експерт з транспортного планування, викладач кафедри міського будівництва КНУБА;

- Денис Моляка, експерт з розробки міських транспортних політик;

- Оксана Мирошниченко, експерт з транспортних досліджень.

Довідка:

Головною перевагою транспортної моделі є те, що вона дозволяє уникнути практичних експериментів з інфраструктурою, замість цього перевіряти нові транспортні та інфраструктурні рішення з допомогою спеціальної програми, в основу якої закладається модель щоденної поведінки мешканців міста. В зв’язку з цим, місто Дніпро, як регіональний лідер у впровадженні новітніх технологічних та управлінських досягнень в галузі транспортного планування вважає за необхідність виконати розробку транспортної моделі міста та його передмістя по прикладу найсучасніших міст Європи та світу.

Бо «Неможливо управляти тим, що не можна виміряти» (Том Демарко). Відсутність кількісного опису транспортної ситуації значно ускладнює і без того складний вибір між варіантами розвитку міської транспортної системи. Ліквідація різниці між бажаним і реальним результатом може бути досягнута за допомогою сучасних інструментів планування та оцінки наслідків прийнятих рішень, а саме єдиної транспортної моделі міста.

Транспортна модель являє собою сукупність даних про вулично-дорожню мережу, пасажиропотоки та наявний автотранспорт, які відображають розподіл транспортних і пасажирських потоків у місті. Потім ці розрахунки закладають основу прогнозів розвитку міста та є необхідною аналітичною базою для прийняття рішень з розвитку його транспортної інфраструктури.