Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати Дніпра звернулися до президента України щодо виділення державних коштів для модернізації аеропорту

Депутати Дніпра ухвалили звернення до президента України Володимира Зеленського з проханням сприяти фінансуванню державою реконструкції діючого чи будівництва нової злітно-посадкової смуги Дніпровського аеропорту. Ідеться про 2,7 млрд грн.

Як відомо, відповідну електронну петицію на сайті голови держави було зареєстровано ще торік. Звернення набрало понад 25 тис. голосів і було розглянуто тодішнім очільником країни. У відповідь на петицію було зазначено, що в 2019 році окремою бюджетною програмою в державному кошторисі передбачено 200 млн грн. на проектування та будівництво аеропорту «Придніпров’я» у Дніпропетровській області. Однак гроші виділені не були.

Зазначимо, що злітно-посадкова смуга Міжнародного аеропорту Дніпра належить державі. Водночас мегаполіс залишається чи не єдиним у світі містом-мільйонником, що не має сучасних повітряних воріт. «На сьогодні кошти з Державного бюджету України на проектування та будівництво аеропорту в місті Дніпрі не виділено, що зводить нанівець розвиток авіаційного сполучення Дніпропетровської області. (…) У своїй передвиборчій програмі одним із основних аспектів Ви зазначали, що країні необхідний капітальний ремонт інфраструктури, зокрема відновлення аеропортів у кожному обласному центрі. Враховуючи вищезазначене, просимо Вас посприяти здійсненню фінансування з державного бюджету реконструкції та модернізації діючої чи будівництва нової злітно-посадкової смуги аеропорту в місті Дніпрі в розмірі 2,7 млрд грн», – зазначено в зверненні, котре депутати міськради Дніпра ухвалили більшістю голосів під час 46-ї сесії 19 червня.

Разом із цим, готовність взятися за осучаснення терміналу Дніпровського летовища свого часу висловив відомий український бізнесмен Олександр Ярославський. Для цього необхідне, зокрема державне фінансування аеродромного комплексу.