Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Представники Агентства розвитку Дніпра взяли участь у Morning Talk зі світовою зіркою архітектури Жаком Ружері

Представники комунального підприємства «Агентство розвитку Дніпра» зустрілися у форматі Morning Talk зі світовою зіркою архітектури Жаком Ружері (Франція). Захід організував партнер агентства – Український підрозділ Міжнародної Федерації Фахівців Нерухомості FIABCI-Ukraine.

Жак Ружері приїхав до України, щоб узяти участь у розгляді потенційних проектів для проектування міста майбутнього з використанням його ідей підводної та надводної архітектури в Одесі та Києві та залученням до проекту його міжнародного фонду Jagues Rougerie Foundation. Серед основних цілей фонду – надання молодим поколінням для будівництва життєвого середовища, яке враховує та цінує багатство планети, заохочення архітектурної й технічної сміливості та інновацій тощо.

«Французький архітектор Жак Ружері спроектував вкрай цікавий проект. Уявіть собі величезне плаваюче місто «City of Mériens», яке використовуватиме винятково відновлювальні джерела енергії та не вироблятиме відходів. Схожий на гігантського ската, водний мегаполіс сягатиме 899 метрів у довжину і 502 метри – у ширину. В місті, яке матиме житлові квартали з навчальними аудиторіями, лекційними залами, лабораторіями та зонами для відпочинку й спорту, зможуть жити й працювати близько 7 тисяч небайдужих до океану вчених. Можливо, хтось назве пана Жака мрійником. Але достатньо поглянути на створені ним дивовижні проекти в Монако, ОАЕ, Французькій Полінезії, і стає зрозумілим, що він втілює свої мрії у життя», – розповів заступник директора з питань інвестицій комунального підприємства «Агентство розвитку Дніпра» Олексій Самовалов.

Він також додав: на запрошення «Агентства розвитку Дніпра» Жак Ружері погодився відвідати наше місто. Він зацікавився впровадженням інвестиційних інфраструктурних проектів агентства, співзвучних з його філософією візіонера.