Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов не дочекався спростування звинувачень від Зінкевича та подав на нього до суду

Олег Зінкевич, який керує однією з дніпровських єпархій православної церкви України, проігнорував прохання міського голови Дніпра Бориса Філатова спростувати неправдиві звинувачення на його адресу. 

Йдеться про власні судження, які пан Зінкевич озвучив під час офіційної пресконференції два тижні тому. Згодом виявилося, що наведена ним інформація не підкріплена фактами та не відповідає дійсності. Зокрема Олег Зінкевич засуджував нібито висловлювання міського голови з приводу отримання Томосу Православною церквою України. 

«Місто у нас єдине. Тут у взаєморозумінні живуть представники різних конфесій і національностей. Усіх мешканців Дніпра, всіх, хто розділяє мирське та церковне, хочу запевнити: наша духовна єдність сильніша за будь-які маніпуляції», – сказав тоді Борис Філатов. 

За кілька днів мер міста передав пану Зінкевичу листа, де наголошував на публічному спростуванні брехні на його адресу. На досудове врегулювання ситуації було десять днів, однак жодної реакції від отримувача не надійшло. 

Тепер із голослівними звинуваченнями пана Зінкевича розбиратиметься Бабушкінський районний суд. Умисне привселюдне обмовляння очільника Дніпра має згубний вплив на його ділову репутацію та думку про нього серед містян. Справу розглядатиме суддя Катерина Лукінова.