Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Розважальний захід «Витоки на Новому Кодаку»

12 травня о 12-00 у міському молодіжному парку відпочинку "Новокодацький" (біля кар’єру)  (Кар'єрна вулиця, 39) – розважальний захід «Витоки на Новому Кодаку».

Спікери:

-Герліванова Ірина, директорка ДЮЦ «Штурм» ( 0503422069);

-Тарін Віталій , президент міської федерації козацького традиційного бойового мистецтва «Спас» м. Дніпро. (0501704300);

-діти – вихованці школи «Спас - Штурм»;

-спортсмени з інших міст.

 

Довідка:

Спортивні змагання, майстер – класи з володіння традиційною козацькою зброєю, показові виступи.

Просто неба відбудеться турнір з  українського Рукопашу "Спас" в розділах «Лава на Лаву - Штовхач» та боротьби  «Котигорошко». Змагатимуться команди з Дніпра, Запоріжжя, Павлограду, Жовтих Вод. Окрім змагань в програмі заходу – показові виступи вихованців школи «Спас - Штурм», майстер – класи з володіння традиційною козацькою зброєю, виставка виробів народних майстрів, приготування козацького куліша. У Дніпрі відроджуються козацькі бойові мистецтва, все більше дітей залучаються до спортивного способу життя.

У 2010 році Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту український рукопаш «Спас» внесений до переліку видів спорту, що визнані в Україні.

Правила боротьби «Котигорошко» -  виштовхати супротивники з кола, або змусити його торкнутися килима третьою точкою опори.

«Лава на Лаву - Штовхач» - змагання наймолодших спасівців, наразі це єдиний груповий вид бойових мистецтв у світі. За командою «Бій!» обидві лави рухаються одна на одну і намагаються поштовхами витіснити лаву суперників за їхню лінію шикування.