Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Нова програма підтримки ОСББ і масштабна приватизація нерухомості: Борис Філатов розповів про найважливіші рішення 44-ї сесії міськради

Міський голова Дніпра Борис Філатов підбив підсумки 44-ї чергової сесії міськради. Серед основних рішень – приватизація сорока двох об'єктів нерухомості, що перебувають у комунальній власності, а також ухвалення нової програми повного фінансування для ОСББ і ЖБК.

«Це – окрема програма, яка є моєю ініціативою. Вона не перетинається з наявною програмою співфінансування. Визначатимуться переможці серед ОСББ, котрі отримають матеріальну допомогу. Коштом міського бюджету проводитимемо ремонти в будинках. Під час прийомів громадян і зустрічей у дворах люди багато говорили, що є ОСББ, які з різних причин не мають змоги брати участь у співфінансуванні. Або немає коштів, або проблеми занадто великі для спільного ремонту. На програму вже виділили близько 38 млн грн. Далі додаватимемо кошти. Це буде хороший досвід», – сказав очільник Дніпра під час брифінгу 24 квітня.

Борис Філатов також прокоментував численні спекуляції на цю тему, зокрема і в сесійній залі. За словами мера, їхньою причиною є образа деяких депутатів на заборону «затягувати» програми підтримки ОСББ під партійні прапори. Відбір учасників для нової програми повного фінансування проводитимуть двічі на рік. Для цього робитимуть комплексний аналіз кожного будинку – розглядатимуть його технічний і соціальний стан. Після визначення пріоритетів перелік учасників затверджуватиме спеціальна комісія. До її складу увійдуть голови ОСББ, керівники районів, профільні фахівці, депутати міськради та представники громадськості. При цьому мер не матиме на комісію жодного впливу.

Іще одне ключове рішення сесії стосується приватизації понад сорока приміщень комунальної власності. Їх мерія виставить на аукціон електронної системи ProZorro.Sale. Очікується, що після продажу об'єктів, загальна площа яких становить понад 5,1 тис. кв. м, муніципальний бюджет отримає близько 17 млн грн прибутку. Приватні власники зможуть розвивати у придбаних приміщеннях свій бізнес.

«Моє завдання – зобов’язати департамент активів міськради продати якнайбільше майна у приватні руки. Приходьте, беріть участь в аукціонах, купуйте та давайте цьому раду», – додав Борис Філатов. Крім цього, міський голова підкреслив, що програма «Бюджет участі» у Дніпрі діятиме безперервно.

Також Борис Філатов наголосив, що мерія працюватиме на благо міста – незалежно від партійних і політичних уподобань.