Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі проведуть нову хвилю демонтажів незаконних рекламних конструкцій

У Дніпрі продовжується робота з приведення рекламних засобів, вивісок і табличок на фасадах будівель міста у відповідність до порядку розміщення зовнішньої реклами та відповідних принципів, затверджених міськрадою. Уже близько чотирьох місяців у місті триває інформаційна кампанія щодо цього.

16 квітня виконавчий комітет Дніпровської міської ради ухвалив рішення про демонтаж чергових рекламних конструкцій, розташованих із порушенням порядку розміщення зовнішньої реклами. Виконання цього рішення покладене на комунальне підприємство «Земград» Дніпровської міської ради, підпорядковане департаменту торгівлі та реклами.

«Хочемо окремо відзначити суб’єктів підприємницької діяльності, які, самовільно розмістивши фасадні конструкції свого часу, усвідомили порушення, відреагували на зауваження та добровільно вжили заходів із очищення фасадів та вже розпочали роботу з узгодження подальшого розміщення своїх конструкцій із урахуванням чинних норм. Водночас не всі порушники погоджуються добровільно відновлювати зовнішній вигляд міського середовища. Тому з кінця березня були розпочаті перші примусові демонтажі рекламних конструкцій на фасадах будівель, власники яких не відреагували на відповідні приписи», – сказав директор департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради Андрій Пильченко.

Представник мерії закликав підприємців привести рекламні конструкції, вивіски чи таблички на фасадах будівель до того зовнішнього вигляду, який відповідав би принципам і порядку розміщення зовнішньої реклами, й узаконити конструкції.

«У разі невиконання вимог продовжуватимемо вживати заходів із адміністративного впливу стосовно порушників, а саме: складати адміністративні протоколи щодо порушень правил благоустрою зі стягненням штрафу у розмірі до 1700 грн. Паралельно триватимуть примусові демонтажі незаконних рекламних засобів – до повного приведення фасадів будівель у відповідність до чинних правил», – наголосив директор департаменту.

Щоб узаконити конструкції, необхідно звернутися до департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради за адресою: просп. Пушкіна, 55, 9-й поверх.

Нагадаємо, виконавчий комітет Дніпровської міської ради наприкінці 2018 року затвердив рішення № 1250 «Принципи візуальної організації розміщення рекламних засобів, вивісок і табличок на фасадах будівель м. Дніпра». Ці принципи стали частиною проекту зі створення сучасного та автентичного дизайн-коду міста. До напрацювання згаданих принципів долучилися профільні фахівці – архітектори, дизайнери, юристи, виробники візуальної продукції. Проект був у відкритому доступі та обговорювався зі всіма зацікавленими сторонами, зокрема замовниками, виробниками реклами та громадою.