Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вперше у Дніпрі акція «2019 секунд. Читаємо Гончара»

3 квітня о 15-00 на Європейській площі – вперше у Дніпрі акція «2019 секунд. Читаємо Гончара». До 101-ї річниці з дня народження О. Гончара.

Спікер:

- Дар’я Біла -начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Довідка:

3 квітня цього року відзначається 101-а річниця з дня народження Олеся Терентійовича Гончара, письменника, життя  якого пов’язане саме з нашими містом. З 1945 року Олесь Гончар навчався у Дніпропетровському університеті. Цей час він жив у своєї рідної сестри Олександри Терентіївни Сови в Ломівці (нині ж/м Ломівський м. Дніпра). Пам’ять про ці роки зберігається в кімнаті-музеї Комунального позашкільного навчального закладу «Центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» ДМР.

Вперше, за ініціативи вихованців Комунального позашкільного навчального закладу «Центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Дніпровської міської ради проводиться  міська літературна акція.

Вихованці позашкільних закладів та мешканці міста 2019 секунд будуть читати уривки з творів О. Гончара, з яким він яскраво й одразу увійшов в українську літературу і був визнаний наймолодшим її класиком.

Герой України, перший лауреат Державної премії імені  Т. Г. Шевченка, Голова Спілки письменників України, академік Національної академії наук України – це Олесь Гончар.

Впродовж акції на Європейській площі буде розповсюджено листівки-закладки із зображенням О. Гончара та його  цитатами.

Для мешканців міста будуть представлені тематичні фотозони.