Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська рада приєднається до всесвітнього флешмобу «Година Землі»

30 березня з 20-30 до 21-30 Дніпровська міська рада (просп. Д. Яворницького, 75) приєднається до всесвітнього флешмобу «Година Землі», відмовившись на цей час від споживання електроенергії.

Довідка:

30 березня о 20-30 Україна разом із усім світом відзначатиме наймасштабнішу природоохоронну подію, що була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF - Годину Землі. На підтримку всесвітньої кампанії у тисячах міст та містечок Планети символічно вимкнуть зайве освітлення будівель та пам’яток, пройдуть різноманітні флешмоби, концерти та освітні заходи.

Всесвітній фонд природи (WWF) – це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють у більш ніж 100 країнах за підтримки майже 5 мільйонів людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме у гармонії з природою, шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів та скорочення забруднення і марнотратного споживання.

 

wwf.panda.org/ukraine











 

ПІБ відповідальної особи

Білашенко Ольга Геннадіївна

Назва департаменту

Департамент екологічної політики Дніпровської міської ради

 

1

Назва заходу

Година Землі

2

Дата та час проведення

30.03.2019 20.30-21.30

3

Місце проведення

м. Дніпро

4

Типи робіт, формат заходу

Флешмоб

5

ПІБ та контактний телефон відповідальної особи за підготовку заходу від міської ради

Білашенко Ольга Геннадіївна

0502086926

7

Основні тези, на яких слід зробити наголос

30 березня о 20:30 Україна разом з усім світом відзначатиме наймасштабнішу природоохоронну подію, що була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF - Годину Землі. На підтримку всесвітньої кампанії у тисячах міст та містечок Планети символічно вимкнуть зайве освітлення будівель та пам’яток, люди та організації проводитимуть різноманітні флешмоби, концерти та освітні заходи.

Година Землі “народилася” у Сіднеї, Австралія, у 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, зокрема міст Ґолден Ґейтс в Сан-Франциско, Колізей у Римі та Таймз-Сквер у Нью-Йорку на годину згасили свої вогні  як символ надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними. Україна приєдналася до кампанії у 2009 році.

Найбільша у світі природоохоронна кампанія Година Землі продовжує нарощувати оберти й бити власні рекорди — у 2018 році близько 18000 пам’яток та монументів у 188 країнах світу вимкнули освітлення, щоб привернути увагу людей до проблем Планети. Загальна кількість публікацій зі згадкою слогану Години Землі 2018 #Connect2Earth сягнула більше 3,5 мільярдів.

Про WWF: Всесвітній фонд природи (WWF) – це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють у більш ніж 100 країнах за підтримки майже 5 мільйонів людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме у гармонії з природою, шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів та скорочення забруднення і марнотратного споживання.

wwf.panda.org/ukraine

8

ПІБ та контактний телефон відповідальної особи, яка надасть коментар для ЗМІ

Семенко Олег Борисович

745 41 38