Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Робоча зустріч з розвитку волонтерства в пробації на Дніпропетровщині

21 лютого 2019 року пройшов другий день візиту міжнародного експерта з розвитку волонтерства в пробації та поліпшенню співпраці з громадськими організаціями Валері МакНерні.

Робоча зустріч розпочалась з Прес-центру інформаційного агентства «Мост-Днепр», де спікери розповіли журналістам про завдання місії «Робота з громадськими організаціями та волонтерами», яка впроваджується у Дніпропетровській області за підтримки Європейського Союзу «PRAVO-Justice». У своєму виступі Валері МакНерні наголосила, що недарма Дніпропетровська область стала пілотним регіоном, який за чисельність структурних підрозділів є одним з найбільших в Україні.

Керівник філії Центру пробації у Дніпропетровській області Ольга Пацан поділилася із журналістами вже існуючими напрацюваннями з розвитку волонтерства в пробації Дніпропетровщини.

Після цього філією Центру пробації організований круглий стіл у засіданні якого взяли участь керівники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Дніпровського міського центру зайнятості, навчальних закладів міста, управління соціального захисту Департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради, Головного управління юстиції у Дніпропетровській області та структурних підрозділів міста Дніпра.

Під час засідання круглого столу Валері МакНерні розповіла учасникам про важливість нарощення вже існуючого співробітництва з волонтерами пробації, які в подальшому будуть допомагати працівникам органів пробації виконувати індивідуальний план роботи з підобліковими, що значно знизить навантаження на працівників пробації.

В ході обговорення учасниками підняті нагальні питання з приводу задоволення криміногенних потреб суб’єктів пробації, а саме навчання, працевлаштування, житлове забезпечення, шляхи подолання наркотичної та алкогольної залежності. Окрему увагу зосереджено на проблемі насильства в сім’ї та подолання такого негативного явища.

За наслідками активної дводенної роботи керівництвом філії Центру пробації у Дніпропетровській області спільно з міжнародним експертом Валері МакНерні відпрацьований алгоритм поступового впровадження пілотного проекту з розвитку волонтерства на Дніпропетровщині, попередні результати якого вже будуть презентовані у травні цього року під час наступного візиту Валері МакНерні.