Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпровській мерії розпочався дводенний семінар «Дніпро – «розумне» місто»

У вівторок, 5 березня, у Дніпровській міській раді розпочався дводенний семінар «Дніпро – «розумне» місто». Захід відбувається у рамках навчального туру «Маршрути успіхів» – загальнонаціональної програми обмінних візитів для посадових осіб органів місцевого самоврядування Асоціації міст України. До Дніпра приїхали представники 16 областей і міста Києва.

Протягом двох днів, 5 та 6 березня, учасники ознайомляться з досвідом Дніпра у впровадженні електронного урядування та інструментами комунікації влади з громадою міста. Семінар розпочали з презентації оновленого сайту міськради та контакт-центру «Дніпро», за допомогою якого мешканці можуть залишати заявки до комунальних служб напряму.

«Декілька років тому міський голова Борис Філатов поставив перед виконавчими органами місцевого самоврядування завдання зробити місто та послуги, які воно надає, більш зручними для його мешканців – впровадити сучасні інформаційні технології. Дніпровці дедалі активніше користуються гаджетами та Інтернетом, тож потрібно йти у ногу з часом. Ми сподіваємося, що досвід Дніпра допоможе й іншим містам України у впровадженні інформаційних технологій», – зазначила виконувачка обов’язків директора департаменту інформаційних технологій Дніпровської міської ради Марина Середа.

У рамках семінару представники органів місцевого самоврядування відвідають ЦНАПи «Правобережний» і «Лівобережний», Ситуаційний центр Дніпра, офіс єдиної гарячої лінії для звернень громадян та школу № 13, де гостям продемонструють результати реалізації проекту «Безпечна школа».