Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Виїзна прес-конференція щодо розвитку мережі амбулаторій сімейної медицини у Дніпрі

18 лютого о 14-00 у Дніпровському центрі первинної медико-санітарної допомоги №6, амбулаторія №5 ( вул. Д. Галицького, 12) - виїзна прес-конференція щодо розвитку мережі амбулаторій сімейної медицини у Дніпрі.

Спікер:

-Андрій Бабський – заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення ДМР

 

УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ від міської ради ( шлагбаум) о 13-15.

Довідка:

Завдяки плідній співпраці міської влади та команди Петра Порошенко, в Дніпрі за кошти Світового банку протягом 3 років буде капітально відремонтовано, реконструйовано, побудовано та відкрито 29 нових додаткових амбулаторій сімейної медицини.

Співпраця здійснюється згідно з підписаною Угодою між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та Дніпропетровською міською радою в рамках реалізації субпроекту «Підтримка реформування системи охорони здоров’я Дніпропетровської області» на  виконання субсидіарної Угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку з впровадженням проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Місто отримає сучасні амбулаторії сімейної медицини європейського рівня без суттєвих витрат з міського бюджету (витрати тільки на проектно-кошкорисну документацію). Це дозволить суттєво покращити рівень медичного обслуговування жителів Дніпра та якісно реалізувати національну медичну реформу на місцевому рівні. Тепер за першою медичною допомогою дніпряни зможуть звертатися в безпосередній близькості до свого місця проживання.

 

Перші амбулаторії заплановано ввести в експлуатацію вже цього року.

 

Нові амбулаторії – це сучасні амбулаторії європейського рівня, які будуть відповідати будівельним нормам з дотриманням умов для маломобільних груп населення, а також санітарних норм і правил для закладів охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

 

Вони будуть оснащені сучасним обладнанням та меблями (ЕКГ-телеметричні пристрої, електрокардіографи портативні, тонометри очні, сумки-укладки лікаря, пульсометри, глюкометри, холестерометри, фетальні доплери портативні, тонометри для вимірювання артеріального тиску, отоофтальмоскопи портативні, небулайзера та медичні меблі), а також комп’ютерним та мережевим обладнанням.

 

В амбулаторіях мешканці Дніпра зможуть отримати кваліфіковану первинно-медичну допомогу.