Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро приєднався до нового інформаційного сервісу для допомоги у створенні бізнесу – StartBusiness Challenge

Дніпро приєднався до державного інформаційного сервісу StartBusiness Challenge. На платформі ефективного регулювання PRO можна знайти також низку унікальних сучасних послуг, що допомагають підприємцям розпочати та вести власну справу, а органам влади – втілювати сервісний підхід у взаємодії з бізнесом. 

Уже сьогодні кожен дніпрянин, який хоче відкрити свій бізнес, але не знає, з чого почати, може скористатися платформою й отримати покрокову процедуру започаткування власної справи, не виходячи з дому. 

«Наразі є можливість ознайомитися з інструкціями за 103 кейсами. Зокрема, це відкриття курсів іноземних мов, піцерії, ресторану чи кафе, салону краси, фотостудії, школи програмного забезпечення тощо. Наразі за кількістю прикладів Дніпро ділить лідерство з Вінницею та Сумами», – розповіла під час прес-конференції 10 січня виконувачка обов’язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило. 

Представниця мерії також зазначила: над підключенням Дніпра до StartBusiness Challenge команда департаменту інформаційних технологій разом з іншими службами міської ради та розробниками державного сервісу працювала протягом трьох місяців. 

«Намагалися зробити все максимально простим і зрозумілим. Обравши певний кейс і відповівши на необхідні запитання, людина отримує чітку інструкцію, що їй слід робити, які дозвільні документи одержати, тощо. Також максимально врахували зручність – сервіс надає гіперпосилання на ті портали, де, наприклад, довідки можна отримати онлайн», – додала Яніка Мерило. 
Ознайомитися з усіма прикладами можна за посиланням.