Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

19-тий щорічний фестиваль пам’яті та солдатського братства «Афганський вітер

24 грудня о 12-00 в СК « Шинник» відбудеться 19-тий щорічний фестиваль пам’яті та солдатського братства «Афганський вітер».

Довідка: 

У творчу біографію цього традиційного пісенного форуму тісно увійшли долі двадцяти тисяч наших земляків, голови яких посріблила війна в Афганістані. Сьогодні вони й учислі тих, хто захищає мир в рідній Україні, хто віддав своє життя на Донбасі, серед волонтерів. Звання захисника Вітчизни з честю несуть їхні сини.

У солдатських серцях тих, хто вийде на сцену, живе пам'ять про загиблих на війні друзях, справжню чоловічу дружбу, вірність бойовому братерству. А написана і виконана солдатом пісня, звучить по-особливому.

За майже два десятка років на фестивальній сцені «Афганського вітру», незмінними організаторами якого є Дніпропетровське обласне і міське об'єднання ветеранів Афганістану, побувало безліч авторів-виконавців та творчих колективів з різних куточків України. Цей рік - теж не виняток. Глядачів чекає зустріч з давно знайомими виконавцями, і з тими, хто в Дніпрі виступить вперше.

У числі почесних гостей друзі фестивалю: лауреати міжнародних конкурсів, володарі «Золотої медалі» і диплома «Всенародне визнання» в галузі культури, вокально-хореографічний ансамбль «Юність Дніпра»,військовий духовий оркестр 194 понтонно-мостового полку державної служби транспорту. Серед запрошених учасники бойових дій в Афганістані, члени сімей загиблих та померлих воїнів.