Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Презентація проекту унікального Ситуаційного центру міста Дніпра

18 грудня о 12-00 у приміщенні Дніпровської міської ради ( просп. Д. Яворницького, 75,7 поверх, у минулому каб. 724) - презентація проекту унікального Ситуаційного центру міста Дніпра. Участь у заході візьмуть: міський голова Борис Філатов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков,  начальник ГУ МВС України в Дніпропетровській області Віталій Глуховеря.

Під час презентації -  демонстрація на великому екрані ситуацій щодо  взаємодії служб у межах Ситуаційного центру, вручення начальнику ГУ МВС України в Дніпропетровській області Віталію Глуховері 5 планшетів та пульт управління камерами проекту «Безпечне місто».

 

УВАГА! Орієнтовно о 12-20  –підхід до преси міського голови Дніпра Бориса Філатова  та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

 

Прохання ЗМІ прибути об 11-30.

Довідка:

Ситуаційний центр міста Дніпра

У  рамках реалізації заходів міської цільової програми «Безпечне місто» на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Дніпровської міської ради від 30.03.2016 № 14/5 (зі змінами), з метою забезпечення публічної безпеки та належного функціонування служб міста Дніпра створено міський Ситуаційний центр.

Це програмно - апаратний комплекс призначений для аналізу, підтримки та автоматизації процесів прийняття правильних управлінських рішень в рамках єдиної інформаційної системи контролю параметрів життєдіяльності та забезпечення безпеки міста.

 

До функцій центру відносяться:

-           управління оперативними міськими службами, моніторинг кількості звернень, швидкість реакції, якість відпрацювання тощо;

-           система автоматизованого управління ЖКГ, аналіз інформації з об'єктів міського господарства, виставлення рахунків, управління відходами виробництва і споживання;

-           система управління енергоефективністю та екологічною безпекою, моніторинг і управління благоустроєм територій, проведення моніторингу стану повітря, води, радіаційної обстановки, виявлення осередків загорянь або хімічних викидів, контроль поводження з побутовими та промисловими відходами;

-           комплексна система управління транспортом, моніторинг і управління дорожнім рухом, оптимізація роботи внутрішнього і міжміського громадського і транзитного транспорту і управління парковками;

-           моніторинг, планування маршрутів і дотримання рухів за розкладом міського транспорту, контроль ефективності використання комунальної спецтехніки (снігоприбиральної, поливної, евакуаційної і т.п);

-           оперативний моніторинг та управління діяльністю комунальних підприємств, управління ліфтовим господарством  тощо.

 

Інформація надходить до Ситуаційного центру від комунальних підприємств (КП «Дорсервіс», КП «Безпека і освіта», КП «Муніціпальна варта», КП «Міський електротранспорт»), силових структур, правоохоронних органів, служб екстреного реагування  - 101, 102, 103 з систем відеоспостереження, навігаційного устаткування тощо.

Технічне оснащення центру:

12 операторських місць, 8 технічно – управлінських місць, система відображення інформаціїї – 2 відеостіни та додаткова відеопанель, система комутації інформації, серверна з системами гарантованого живлення та охолодження, кімната відпочинку персоналу.

ПОКИ СИТУАЦІЙНИЙ ЦЕНТР ПРАЦЮЄ У ТЕСТОВОМУ!!!!РЕЖИМІ.

УВАГА! АКРЕДИТАЦІЯ ОБОВ`ЯЗКОВА!!! Триватиме до 19-00 17 грудня  за електронною адресою: pressa@mvs.gov.ua (ПІБ, назва ЗМІ, посада, телефон, копія паспорта (перша сторінка),копія редакційного посвідчення.

К.о. у день заходу - Ганна Старчевська ( 067-618-88-18)

 

посилання для акредитації:http://mvs.gov.ua/ua/news/17149_Anons_Prezentaciya_situaciynogo_centru_komunikacii_mizh_pidrozdilami_MVS_ta_komunalnimi_sluzhba_u_m_Dnipro.htm