Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У міськраді розповіли, якими будуть «Шкільні ігри Дніпра 2019»

У Дніпрі готуються до проведення спортивних змагань «Шкільні ігри Дніпра 2019». Захід відбудеться у рамках стратегії розвитку спорту та програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця». Про це повідомили під час прес-конференції 17 грудня заступник міського голови Олександр Шикуленко та президент баскетбольного клубу «Дніпро» Валерій Кондратьєв.

«Традиційно, вже п’ятий  рік поспіль, у нашому місті проводяться «Шкільні ігри». Це масштабний спортивний захід, який триватиме у наступному році з лютого до травня. У ньому візьмуть участь 316 команд зі 106 шкіл міста. Наша мета – популяризація здорового способу життя. Ми заявляємо, що Дніпро – спортивна столиця. І такі заходи – пряме підтвердження цього», – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

У рамках «Шкільних ігор Дніпра 2019» проходитимуть змагання з регбі, флорболу, міні-футболу та баскетболу. 

«Влаштовуючи цей захід, щороку намагаємося зробити його ще більш професійним та залучити якомога більше учасників, щоб діти отримували максимум задоволення від ігор. Можливо, хтось із них пов’яже своє життя з професійним спортом. Однак якщо цього не станеться, вони все одно будуть у спорті, а це теж для нас перемога», – розповів президент баскетбольного клубу «Дніпро» Валерій Кондратьєв. 

Він також додав, що «Шкільні ігри» з баскетболу – це можливість виявити найкращих гравців для селекції та відбору у спеціалізовану школу з цього виду спорту.         Змагання проводяться за віковими групами:

- група «А» – старший вік (хлопці та дівчата 2003 року народження і молодші);

- група «Б» – молодший вік (хлопці та дівчата 2006 р. н. і молодші).

Ігри проходитимуть у три етапи в двох підгрупах: 

І етап – районні змагання: кожен з восьми районів міста визначить найкращі команди у підгрупах;

ІІ етап – ігри між найкращими командами районів;

ІІІ етап – найкращі команди міста змагатимуться за перемогу.

Фінальні змагання відбудуться у травні. Олександр Шикуленко закликав містян підтримувати юних спортсменів, приходити на ігри, стежити за турнірною таблицею та активно вболівати.