Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У мерії Дніпра нагородили найкращі коледжі та технікуми за спортивні досягнення студентів у цьому році

14 грудня у Дніпровській міській раді підбили підсумки огляду-конкурсу фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи серед закладів вищої освіти І та ІІ рівнів акредитації. 22 коледжі й технікуми міста розділили на дві підгрупи: з кількістю студентів понад 500 та до 500. Конкурс проводять щороку. Враховуються бали за кількість студентів, які входять до збірних команд України, виконали нормативи кандидатів у майстри спорту та майстрів спорту України, за виступи спортсменів на молодіжних чемпіонатах, Кубках світу, Європи, України, області, міста та встановлені рекорди на цих змаганнях. Кубки та грамоти цьогорічним володарям першого, другого й третього місць в обох групах керівникам навчальних закладів вручив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

«Основа спортивного та здорового способу життя нації – це навчальні заклади: школи, коледжі, технікуми, університети. Саме в юному віці з’являється любов до спорту. І те, якими масовими стали різноманітні види спорту за останні 2,5-3 роки у нашому місті, – це заслуга, зокрема, навчальних закладів», – зазначив Олександр Шикуленко. За підсумками конкурсу у І групі 3-тє місце посів Дніпровський базовий медичний коледж (7 тис. 659 балів), 2-ге – Дніпровський транспортно-економічний коледж (11 тис. 700 балів), а перше – Дніпровський державний коледж будівельно-монтажних технологій та архітектури (19 тис. 460 балів).

«Ми вже років п’ять намагалися стати першими у цьому конкурсі. Цього разу ми набрали футбольну команду СК «Дніпро-1». Футболісти навчаються у нашому коледжі. Вони брали участь у чемпіонатах України, області, тож допомогли нам здобути перемогу. Дуже приємно було сьогодні дізнатися, що ми перші», – розповів представник Дніпровського державного коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури Віктор Марач. У другій групі 3-тє місце виборов Коледж електрифікації Дніпровського державного аграрно-економічного університету (ДДАЕУ) з 4 тис. 212 балами, другим став Технологічний коледж ДДАЕУ (6 тис. 12 балів), а перемогу здобув Дніпровський державний коледж технологій та дизайну (6 тис. 200 балів).