Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Інспектування міським головою Борисом Філатовим ходу робіт з продовження тролейбусного маршруту № 19

27 листопада  о 12-00 за адресою: перехрестя вулиць Робоча та Уральська

(біля буд. № 146 по вул. Робоча, кишеня для паркування поблизу аптеки медичної академії) -інспектування міським головою Борисом Філатовим  ходу робіт з продовження тролейбусного маршруту № 19 від вул. Каверіна до вул. Уральська.

УВАГА! Орієнтовно о 12-20 – підхід до преси міського голови Бориса Філатова.

Від’їзд  представників ЗМІ від міської ради (шлагбаум) об 11-10.

 

Довідка:

Вулиця Робоча - одна з головних магістралей міста, нарівні з проспектом Олександра Поля, яка закінчується біля  центральної прохідної Державного підприємства «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» (ПМЗ).

З 1980-х років розпочато будівництво багатоповерхових будинків (від 9 до 16 поверхів)  в районі вулиць Каверіна, Уральської, Патона, Кавалерійської для забезпечення житлом робітників та інженерів космічного гіганта ПМЗ.

Транспортне сполучення по вулиці Робочій здійснюється трамваєм №11, тролейбусами №19, кільце «А» та кільце «Б», автобусами загального користування, з метою підвезення робітників до ряду промислових та оборонних підприємств міста.

Так у квітні 1991 року було відкрито тролейбусний маршрут №19 від житлового масиву Тополя-3 до вул. Каверіна, довжиною 8,5 км у одному напрямку. Маршрут обслуговують  одиночні та двосекційні тролейбуси особливо великої місткості вітчизняного виробництва типу ПМЗ.

За багаточисельними зверненнями мешканців вулиці Робоча, у 2017 році виконкомом міської ради було прийнято рішення про продовження тролейбусного маршруту №19 від вул. Каверіна до вул. Уральська.

У 2018 році було розроблено проект та з жовтня-листопада виконані роботи з розширення дорожнього полотна за рахунок бульварної частини на перехресті вул. Робоча – Уральська з заміною трамвайної колії та будівництвом ділянки тролейбусної контактної мережі.

В цілому маршрут подовжено  на 1,55 км (0,78 км у одному напрямку), що забезпечило мешканців вулиць Робоча, Уральська, Грибоєдова, Гродненська, Волховська  тролейбусним сполученням з просп. Олександра Поля, Запорізьким шосе та житловим масивом Тополя-3.

 

Показники нового тролейбусного маршруту №19 «ж/м Тополя-3 – вул. Уральська»

Показники маршруту

Старий маршрут

до вул. Каверіна

Подовжений маршрут

до вул. Уральська

Протяжність маршруту

19,4 км

21 км

Збудовано контактної мережі

-

0,48 км

Час оборотного рейсу

74 хв.

80-81 хв.

Кількість зупинок

32 од.

36 од.

Кількість тролейбусів

6 од.

7 од.

Інтервал руху:

  • в години «пік»

  • у між пікові години

 

13-16 хв.

30-35 хв.

 

12-15 хв.

30 хв.