Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Позитивні відгуки батьків і задоволені учні: Як у школах Дніпра працює система харчування за принципом аутсорсингу

У їдальнях дніпровських шкіл харчуються понад 88% учнів. Це майже 86 тис. дітей із 96 тис. 655 школярів міста. Безкоштовно, тобто за рахунок міського бюджету, харчуються учні початкової школи, а також діти пільгових категорій (із малозабезпечених родин, діти з інвалідністю, діти-чорнобильці, діти учасників операції Об’єднаних сил). Харчування у школах Дніпра організоване за принципом аутсорсингу (продукти закуповують не заклади, а компанія, що виграла тендер).

«Договір на організацію харчування у закладах освіти укладається із компанією, яка виграла у ProZorro, на один рік. Після цього проводяться наступні закупівлі послуги з організації шкільного харчування», – розповіла під час прямої телефонної лінії 21 листопада завідувач сектору соціального захисту відділу виховної роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Інна Васильєва.

Представниця мерії також зазначила, що наразі батьки схвально відгукуються про страви у шкільних їдальнях – їхнім дітям подобається їжа. Батьки можуть перевірити порції та навіть скуштувати приготоване.

Під час прямої телефонної лінії Інна Васильєва також додала: для розробки різноманітного, збалансованого меню для закладів дошкільної та загальної середньої освіти міста на 2019 рік розпорядженням міського голови Дніпра створено відповідну робочу групу. До її складу включено фахівців у галузях освіти та медицини, представників Батьківської ради при міському голові, громадських організацій тощо.