Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі батьки мають змогу контролювати харчування дітей у садках і школах

В усіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Дніпра працює система харчування дітей за принципом аутсорсингу, тобто продукти закуповують не заклади, а компанія, що виграла тендер. Вона ж доставляє харчі у школи та садки, а вже там з них готують страви дітям. Майже всі загальноосвітні та дошкільні заклади в місті, а саме 339, обслуговує компанія ТОВ «Контракт Продрезерв 5». До контролю системи харчування дітей безперешкодно допускають батьків. Вони можуть скуштувати їжу, перевірити вихід порцій тощо.

«Система харчування дітей у школах і садках цілком прозора. Наше підприємство активно контактує з батьками. Кожен з них може зателефонувати на нашу єдину гарячу лінію (097) 001-12-01 і залишити будь-яку інформацію щодо харчування дітей. Окрім того, у кожній школі є куточок споживача з Книгою скарг та побажань, а в дитячих садках – скриньки під замком, у які батьки теж можуть кидати листи зі своїми пропозиціями чи описом тих моментів, які не влаштовують у харчуванні їхніх дітей. Усі звернення фіксуються, розглядаються і враховуються у роботі», – наголосила заступник директора ТОВ «Контракт Продрезерв 5» Тетяна Пономарчук

Член батьківського комітету школи № 75 Оксана Бріжак зазначила: школярі й батьки задоволені новою системою харчування за принципом аутсорсингу, яку забезпечує компанія «Контракт Продрезерв 5».

«У школі навчаються двоє моїх дітей. Дочка – в 11-му класі, син – у 5-му, тобто можу порівнювати, як було раніше у харчуванні школярів, і як зараз. Дітям подобаються страви у шкільній їдальні, вони справді смачні. Ми, батьки, самі не раз дегустували. Крім того, розширився асортимент. Діти люблять і перші страви, і м’ясні, і салати, а також, хай як це дивно звучить, каші. Головне те, що батькам не забороняють відвідувати їдальню, а компанія враховує наші побажання, зауваження. Це сучасний, європейський підхід, і так має бути», – розповіла жінка.

У дитячому садку № 92 батьки також можуть безперешкодно прийти до харчоблока, подивитися, в яких умовах і з яких продуктів готують страви. «Неодноразово з батьками перевіряли якість харчування у нашому садочку. Страви, вихід порцій, вказані у меню, повністю збігаються. Загалом, якщо виникають будь-які моменти, пов’язані з поліпшенням харчування, компанія враховує побажання батьків – це головне. Моя донечка приходить із садка і в подробицях розповідає, що вона їла за день. Полюбляє сирні запіканки, перші страви», – зазначила член батьківського комітету дитсадка Ганна Сіра.