Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська рада підписала меморандум про співпрацю з СБУ у сфері кібернетичної безпеки

Дніпровська міська рада уклала меморандум про співпрацю із Службою безпеки України. Його мета – розширення взаємодії у сфері кібернетичної безпеки та підвищення рівня захищеності інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем мерії.

«Органи місцевого самоврядування дедалі частіше стають об’єктами кібератак і поодиноких «аматорів», і добре організованих груп кіберзлочинців. У рамках меморандуму фахівцям Дніпровської міської ради було надано доступ до платформи MISP-UA (Malware Information Sharing Platform)» – для ефективного реагування на кіберінциденти», – зазначила виконувачка обов’язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.

MISP-UA – система з відкритим програмним кодом, яка створена працівниками Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки Служби безпеки України для збору й обробки інформації щодо інцидентів кібербезпеки та обміну технічними даними про ідентифікатори компрометації інформаційних систем об’єктів інфраструктури. Платформа широко використовується у всьому світі, відповідає міжнародним стандартам Європейського Союзу та НАТО, а також застосовується основними міжнародними суб’єктами у сфері кібербезпеки – FIRST, CIRCL, CiviCERT, NATO NCI Agency. За допомогою цієї платформи Дніпровська міська рада та Ситуаційний центр СБУ в режимі реального часу зможуть обмінюватися технологічною інформацією про кіберзагрози, що забезпечить підвищення рівня безпеки та мінімізує час реакції на інциденти. Нагадаємо, у липні цього року на базі Дніпровської мерії створили перший регіональний Центр кіберзахисту.