Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У мерії Дніпра відкрилася виставка дитячих малюнків, присвячених енергозбереженню

12 листопада на другому поверсі будівлі Дніпровської міської ради відкрилася виставка дитячих малюнків «Дніпро – енергоефективне місто». Це конкурсні роботи, які намалювали школярі. Також є кілька малюнків вихованців дитячих садків. З-поміж 280 робіт на конкурс було відібрано близько 200.

«На малюнках діти зобразили, зокрема, джерела енергії, як ними користуються у побуті. Ці роботи показують, як у родинах батьки навчають дітей правильно й ощадливо споживати головним чином електроенергію. Приємно, що молоде покоління розуміє необхідність енергозбереження», – сказав організатор виставки, директор департаменту з питань енергоефективних технологій та ініціатив Дніпровської міської ради Дмитро Семенніков.

За його словами, підсумки конкурсу підіб’ють 17 листопада у приміщенні Дніпровської політехніки (у минулому – Національний гірничий університет). Оголошення та нагородження переможців відбудеться на кафедрі альтернативної енергетики. Для дітей там також проведуть різні майстер-класи.

Виставку дитячих малюнків організовано в рамках Днів сталої енергії у Дніпрі. Крім того, упродовж цього тижня у місті проведуть різні заходи для дорослих і дітей.

«Наприклад, сьогодні проводимо практичний семінар для голів ОСББ, усіх зацікавлених щодо сучасних технологій, які застосовуються для тепломодернізації житлових будинків, шкіл, садків. Будуть представлені сучасні засоби для утеплення будівель», – розповів Дмитро Семенніков.

Представник мерії також додав, що 15-16 листопада у місті працюватиме «Школа енергоефективності», яка проходитиме у готелі «Abri» (узвіз Ярмарковий, 1, 5 поверх). У ці дні до Дніпра приїдуть учні з різних міст України, які разом із дніпровськими школярами побувають на екскурсіях в ОСББ «Гудзон» та центрі енергоефективності, де представлені сучасні технології з тепломодернізації.