Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференції щодо відкриття ІV масштабного арт-проекту «Чарівне місто на Дніпрі»

12 листопада об 12-30  у приміщенні Дніпровської міської ради ( просп. Д. Яворницького,75,7 поверх, біла зала)- прес-конференції щодо відкриття ІV масштабного арт-проекту «Чарівне місто на Дніпрі». Участь у прес-конференції візьмуть:

  • Олександр Шикуленко                 заступник міського голови;

  • Тетяна Шапаренко                         директор Дніпропетровського художнього музею;

  • Микола Хандога                             директор Міського комунального закладу культури «Дніпровська дитяча художня школа № 1».

Довідка:

За ініціативи управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради у нашому місті відбудеться ІV масштабний арт-проект «Чарівне місто на Дніпрі», в рамках якого на 5 арт-майданчиках відкриються художні виставки під гаслом «Малюємо від 5 до 85 років».  

Арт-проект «Чарівне місто на Дніпрі» нагадує художній марафон, своєрідну подорож від музею до музею. У цьому проекті задіяні Національна спілка художників України та Національна спілка архітекторів України; Дніпропетровський художній музей, Дніпропетровський театрально-художній  коледж, Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара (кафедра образотворчого мистецтва та дизайну), дитячі художні школи та школи мистецтв.

У різних виставкових залах будуть презентовані роботи, присвячені краєвидам Дніпра, архітектурні і графічні малюнки, творчі фантазії на тему «Місто, в якому я живу, мрію, творю».

Місця проведення:

- Виставкова зала Дніпропетровської організації Національної спілки    художників України, вул. Січеславська Набережна, 11, початок о 14.00;

 

- Арт-зона Центральної міської бібліотеки, вул. Воскресенська, 23,

початок о 14.45;  

 

-  Арт-центр «Квартира», пл. Троїцька, 3, початок о 15.30;

- Дніпропетровський художній музей, вул. Шевченка, 21, початок о 16.35;

 

- Палац студентів ДНУ ім. О.Гончара,  пл. Шевченка, 1, початок о 17. 30.

 

Проект включає 6 самостійних напрямків:

- живопис;

- графіка;

- декоративно-вжиткове мистецтво;

- кераміка, скульптура;

- архітектурний  проект;

- комп’ютерна   графіка.

 

Виставки проекту будуть працювати до 30 листопада.