Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття після проведення капітального ремонту центральної алеї Парку Зелений Гай

25 жовтня о 15-00 - відкриття після проведення капітального ремонту центральної алеї Парку Зелений Гай (вул. Макарова,27А). Участь у заході візьме міський голова Борис Філатов.

Довідка:

Парк Зелений Гай знаходиться в Рибальській балці, між СК «Метеор» та просп. О.Поля. Площа парку 53,6 га, кількість дерев при передачі на баланс складала більше 8500 одиниць.

Рибальська балка, раніш Монастирський ліс – улюблене місце відпочинку катеринославців- традиція проводити тут сімейний відпочинок існувала ще  з кінця XIX століття.

У 1950-ті роки, після побудови заводу ПМЗ та створення поселків Верхній та Нижній, почалося формування парку. Фінансування будівельних робіт в парку здійснювалося з коштів заводу ПМЗ, парк будувався в основному силами молоді, саме тому він отримав назву Парк імені Ленінського Комсомолу.

У 1977 році після землетрусу  центральна алея була деформована. З 80-років, більше 30 років, парк знаходився у занедбаному стані.

У 2016 році парк перейменовано у Зелений Гай. Цього ж року його передано на баланс КП «Міська інфраструктура» ДМР та прийнято рішення щодо відновлення відповідної території.

Роботи з капітального ремонту центральної алеї парку розпочаті з 2017 року та тривали майже два роки. Їх загальна вартість - близько  50,7 млн. грн.

У рамках проведення капітального ремонту центральної алеї благоустроєно 15 га території парку.

Виконано бетонні роботи на вхідній зоні з вул. Макарова та просп. Олександра Поля: вилито сходинкові каскади та підпірні стінки (уздовж алеї), змонтовано велоспуск, сходини оздоблено гранітною плиткою. Також влаштовано систему льодовідтаювання пандуса та сходинок.

По всій довжині алеї встановлено нові опори зі світлодіодним освітленням. Викорчувана поросль та облаштовано рулонні та насіннєві газони, висаджено квітники та встановлено систему їх регулярного поливу.

Частину алеї, що проходить над Аульським водогоном, взято в залізобетонний каркас, який з’єднується з підпірними стінками по краю та вкритий плиткою. Підпірні стінки уздовж центральної алеї обладнуються металевою огорожею.

У парку працює облаштований дитячий розважальний комплекс з цікавими ігровими майданчиками та лабіринтом.

На схилі Парку, по інноваційному проекту побудовано новий дитячий майданчик «Baby Jumping» з тунелями, батутами, стрічкою перешкод, елементами скелелазіння та іншими структурами не тільки для розвитку фізичної форми дітей, а й для стимулювання уяви. Для безпеки майданчик вкрито гумовим покриттям. Кошти на майданчик з гумовим покриттям надано субвенцією з державного бюджету ( за підтримки народного депутата України Тетяни Ричкової) .

Усього під час капітального ремонту центральної алеї:

Вилито:

97 сходинок

615 м3 підпірних стінок

Укладено:

більш, як 8300 м2 тротуарної плитки  

близько 1400 м2 гранітної плитки  

Влаштовано:  

близько 500 пог. м зливової каналізації

1100 пог. м водопроводу для поливу

Встановлено:

50 опір

77 світлодіодних світильників

40 лавок

40 урн

Висаджено:  

10830 м2 газону

25 шт. хвойних кущів

532 шт кущів

близько 3 тис. горщиків декоративних трав

5500 шт квітів

 

В 2019 році планується будівництво пандуса для маломобільних груп населення на вхідній зоні з просп. О. Поля. А також ремонт пішохідних алей з оглядовим майданчиком, що примикають до центральної алеї.

 

УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ від міської ради о 14-10.