Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо реалізації проекту надання цільової грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам та сім’ям демобілізованих для початку/відновлення джерела прибутку

17 жовтня о 12-00 у приміщенні дніпровської міської ради (просп. Д.Яворницького,75, 4 поверх, кабінет № 434) - прес-конференція щодо реалізації проекту надання цільової грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам та сім’ям демобілізованих для початку/відновлення джерела прибутку. Участь у прес-конференції візьмуть: директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Едуард Підлубний ;голова Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Лашко ;внутрішньо переміщена особа, багатодітна мати Оксана Горова; внутрішньо переміщена особа, багатодітна мати Олена Свірідова ;внутрішньо переміщена особа, мати дитини з інвалідністю Антоніна Гришина; внутрішньо переміщена особа, опікун людини похилого віку Світлана Андрюшина.

Довідка:

За період з 15.03.2018 року по 31.10.2018 року за сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця у Дніпропетровській області впроваджується проект «Підтримка домогосподарств» шляхом надання цільової грошової допомоги для початку/відновлення джерела прибутку.

Допомога розподілялася за двома цільовими групами отримувачів: ВПО працездатного віку старше 18 років, згідно критеріїв вразливості та сім'ї демобілізованих згідно критеріїв вразливості (домогосподарства з особами з інвалідністю (1 та 2 групи); домогосподарства, які опікують людей похилого віку (старше 65 років); одинокі годувальники з дітьми молодше 18 років; багатодітні сім'ї (з дітьми молодше 18 років).

Взяти участь у проекті мали право домогосподарства (внутрішньо переміщених осіб) та сімей демобілізованих з низьким прибутком (нижче прожиткового мінімуму на члена домогосподарств) та без прибутку.

Найбільший попит був на наступні види діяльності: вирощування зелені, грибів; косметологічні послуги; ремонт та пошив одягу; перукарські послуги; майстер на всі руки; бджільництво; кондитерська справа та випічка.

За результатами проведеного конкурсу відібрано 46 домогосподарств, на розвиток яких було виділені грошові гранти по різним видам діяльності у м. Дніпрі на загальну суму 1 196 000,00 грн.