Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Гімн на ковадлах і нова туристична візитівка: У Дніпрі триває перший Всеукраїнський Koval Fest

У Дніпрі відучора триває перший Koval Fest – подія, що поєднує музику та ковальську справу. Понад тридцять майстрів металу з України та навіть Чилі демонструють тут свою майстерність. Такий масштабний зліт ковалів за підтримки міського голови Дніпра Бориса Філатова організували до Дня захисника України. 

«До нас долучилося багато людей з України і не тільки. Є чого повчитися одне в одного», – розповів коваль Григорій Талісман. 

Протягом триденних вихідних тут можна не лише спостерігати, а й вправлятися у володінні молотом. На фестивалі влаштували чимало майстер-класів і для дорослих, і для дітей. Також є різні фото-зони та веселощі. Зокрема, можна взяти декілька уроків стрільби з лука та роздивитися металеві скульптури – квіти, тварин і навіть дракона. 

Коваль з Маріуполя Анатолій Гущин привіз до Дніпра підкови власного виробництва. 

«Я показую, як виготовляти підкови. Наприклад, удома я зробив підкову з напилку, а тут перетворив її на ніж», – пояснив майстер. 

А ще під час фестивалю ковалі презентували майже триметрову ковану скульптуру – «Талісман Дніпра». Вона має вигляд дерева у формі серця. На його гілках – металеві листочки з іменами тих, хто приєднався до ковальського проекту. 

«Ми викували логотип нашого Університету митної справи та фінансів. Зробили це на згадку про цей фестиваль. Моє прізвище Коваленко, тож я подумала: чому б не зробити. Ніколи не робила такого. Скажу, що це – складно», – ділиться враженнями студентка Вікторія. 

Скульптуру вінчає символ Дніпра – «Хвилююче місто».

Найімовірніше, що «Талісман Дніпра» залишиться стояти на Січеславській Набережній – як ще одна туристична візитівка міста.

Надвечір другого дня Koval Fest’у вперше в Україні ковалі виконали державний гімн в автентичному аранжуванні – під бас-гітару та на ковадлах.