Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Творча зустріч із заслуженим художником України Григорієм Чернетою з нагоди його 70-річчя

4 жовтня о 15.00 за адресою: вул. Філософська, 23 (Дніпровський будинок мистецтв) – творча зустріч із заслуженим художником України Григорієм Чернетою з нагоди його 70-річчя. Також відбудеться відкриття родинної виставки «Миттєвості народження краси».

Довідка: Творчість художника Григорія Чернети широко відомо не тільки в Дніпрі, а і далеко за його межами, бо його твори прикрашають, як правило, всі обласні і всеукраїнські виставки. Художник закінчив Дніпропетровське художнє училище та інститут живопису у Ленінграді. З 1979 року працює в рідному місті: спочатку в художньо-виробничому комбінаті, потім у Палаці культури заводу ім. К. Лібкнехта, і уже близько 40 років викладає в Дніпровському театрально-художньому коледжі.

    На виставці відвідувачі зможуть побачити невеличку частину доробку майстра, де в поетично-ліричних краєвидах та філософських композиціях Г.Чернета передає свою любов до рідної землі. Поряд з роботами Григорія Олександровича в експозиції виставки роботи його дружини Валентини, яка стала і його учнем і його однодумцем. Художник, якому притаманне бажання постійно вчитися,  не тільки вчить студентів, а й виховав це бажання у своїх доньок Наталі (нині Ставицької) та Олесі. Їх творчий доробок теж представлений на виставці. Картину родинної гармонії збагачує і здобуток отця Димитрія Гаврилюка – чоловіка Олесі. Перейнявши від Григорія Олександровича бажання вчитися самому і навчати спонукало подружжя (Олесю та Димитрія) відкрити в селищі Сурсько-Литовському дитячу художню студію, де сільські діти мають можливість зробити перші кроки у світі образотворчого мистецтва. Своє продовження династія художника Чернети отримала в особі його онуки Уляни, роботи якої теж представлені в експозиції виставки.

Виставка буде працювати до  5 листопада з 10.00 до 18.00. Вхід вільний.