Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі підбили підсумки аукціонів, проведених через систему ProZorro, на право обслуговування майданчиків для паркування 

У Дніпрі стали відомі переможці аукціонів на право обслуговування майданчиків для паркування. Електронні торги на базі системи ProZorro.Sale розпочало комунальне підприємство «Міськавтопарк» у серпні цього року. З дев’яти аукціонів успішно завершилися сім. Два не відбулися через невідповідність документів учасників умовам аукціонів. Детальніше про перебіг торгів, учасників, переможців, умови обслуговування та копії договорів, які укладатимуть із операторами парковок, можна дізнатися на сайті: https://prozorro.sale З його допомогою кожен охочий може звернутися до постачальників послуг із пропозиціями чи скаргами.

«Використання системи ProZorro.Sale у відборі операторів майданчиків для паркування допомогло суттєво збільшити розмір надходжень до бюджету, підвищити рівень конкуренції у цій сфері, що своєю чергою сприятиме покращенню якості послуг», – розповів директор КП «Міськавтопарк» Дмитро Омельченко. 

Використання системи Prozorro.Sale на 9 оголошених аукціонах допомогло додатково залучити до бюджету у понад 2 рази більше від стартової суми. Так, наприклад, початкова вартість обслуговування паркувального майданчика на Запорізькому шосе, 2Д складала 10 тис. 800 грн, а під час аукціону вона зросла до 84 тис. грн. Слід зазначити, що ці надходження є додатковими до збору за місця паркування, встановленого Податковим кодексом України. 

Про розширення ринку обслуговування майданчиків для паркування свідчить те, що із семи переможців  торгів лише двоє раніше працювали у цій сфері. 

У міській раді планують до кінця року зробити аукціони на право обслуговування майданчиків для паркування обов’язковими. Нові торги КП «Міськавтопарк» оголосить вже наступного місяця.