Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі вперше відбувся ярмарок вакансій для ветеранів бойових дій на сході України

На минулих вихідних у Дніпрі провели перший ярмарок вакансій для ветеранів бойових дій на сході України. У парку ім. Т. Шевченка були представлені 25 працедавців, серед яких – великі заводи, військові частини, комунальні підприємства, поліція і представники ветеранського бізнесу.

«Зараз питання соціалізації ветеранів бойових дій на сході України дуже актуальне. Міський голова Борис Філатов регулярно зустрічається із військовими, вивчає їхні проблеми та потреби й допомагає їх вирішувати. Цей ярмарок – гарний приклад взаємодії громадських організацій і влади», – зазначив директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Едуард Підлубний.

На ярмарок запросили колишніх бійців та їхні родини. Для дітей влаштували майстер-класи й розваги, а для дорослих – концерт. 

«Цей захід дає можливість ветеранам бойових дій не лише знайти роботу, а й поспілкуватися із побратимами, отримати позитивні емоції, зануритися у святкову атмосферу. Ми сподіваємося, що ярмарки вакансій для колишніх бійців ще проходитимуть у Дніпрі. Міська рада підтримує цю ініціативу», – зазначила заступник директора департаменту соціальної політики міської ради Дніпра Юлія Дмитрова.

Захід, ініційований громадською організацією «Міжнародний альянс братської допомоги», підтримала міськрада.

«Такої взаємодії влади та ветеранів ми не зустрічали у жодному місті України. Наш колектив був вражений тим, скільки всього роблять у Дніпрі задля підтримки ветеранів. Захід організовано на високому рівні, і ми думаємо, що такі ярмарки будуть ще», – додала керівниця ГО «Міжнародний альянс братської допомоги» Вікторія Воронович.

«До того, як пішов на війну в першу хвилю у 2014 році, працював охоронцем на кондитерській фабриці. Повернувся у 2015-му, трохи працював в охороні. Хочу собі знайти роботу водія або охоронця, тому прийшов на ярмарок», – розповів учасник бойових дій на сході України Роман Горохов.