Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочисте відкриття міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 2018/2019 року

15 вересня о 12-00 у Міській  флотилії юних моряків та річковиків (вул. Набережна Перемоги, 5 Д)- урочисте відкриття міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри

«Сокіл» («Джура») 2018/2019 року. Участь у заході візьме заступник директора - начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики ДМР Дар`я Біла.

Довідка:

Під час свята планується концертна програма, виступ команди-переможця міського етапу 2018 року, показові виступи вихованців КЗО «Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою» ДМР та школи козацького бойового мистецтва «Спас-Штурм» КПНЗ «Дитячо-юнацький центр «Штурм» ДМР. На території будуть проводитися майстер-класи та козацькі розваги. Додатково буде облаштована фотозона та місця відпочинку.

Для маленьких дніпрян підготували 500 подарунків, які вони зможуть отримати під час розіграшів та майстер-класів.

На завершення свята гості скуштують смачний куліш.

 

У рамках відкриття міського етапу гри з 14.09.2018 по 15.09.2018 вперше проведено міський семінар-практикум для керівників роїв – учасників міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2018/2019 навчальному році. Керівники роїв, беручи участь у конкурсах «Орієнтування», «Перетягування линви» та «Рятівник» на  власному прикладі виховуватимуть у дітей духовні і моральні цінності та відданість до нашої країни. Навчально-тренувальні завдання проходитимуть у вигляді виїзного дводенного таборування з елементами змагань з проживанням у польових умовах.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Щорічно гра, учасниками якої є учнівська молодь віком від 14 до 16 років. У 2017/2018 навчальному році у відбіркових турах прийняли участь 93 рої.

Міський (фінальний) етап проводився 11.05.2018 - 13.05.2018 у рамках фестивалю «Джура – Самар – Фест» на території Новобогородицької фортеці (вул. Пензенська, Самарський район) з облаштуванням наметового містечка. Залучено понад 3 000 дітей.

Переможцем міського етапу став рій «Воїни світла» (КЗО «Середня  загальноосвітня школа № 6» ДМР), призерами стали рої: КЗО «Спеціалізована багатопрофільна школа № 23 з поглибленим вивченням англійської мови» ДМР, КЗО «Спеціалізована школа № 134 гуманістичного навчання і виховання» ДМР.

Рій «Воїни світла» (КЗО «Середня  загальноосвітня школа № 6» ДМР) брав участь в обласному етапі гри у червні 2018 року.