Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Карнавальні платформи, ретро-автомобілі та національний рекорд: У День міста в Дніпрі відбулася наймасштабніша в Україні святкова хода

8 вересня, у День міста, в Дніпрі провели святкову Карнавальну ходу I love Dnipro. Вона зібрала 10 тис. 237 осіб. Це – новий рекорд, який зафіксували представники Національного реєстру рекордів України у категорії «Наймасовіша святкова хода до Дня міста».

Карнавал – нова традиція святкування дня народження Дніпра. Вперше такий захід влаштували торік. Стартувала хода на площі Героїв Майдану. Очолили її військові оркестри. Далі йшли колони байкерів, ретро-автомобілів, карнавальні платформи, які учасники свята робили власноруч. Між платформами у яскравих костюмах з’являлися вихованці позашкільних навчальних закладів, гуртків, творчих колективів, спортивних клубів, студенти закладів вищої освіти, представники національних культурних центрів міста.

«Ми готувалися до того, що буде цікаво та гарно. Але все, що тут відбулося, перевершило наші очікування. Карнавал вдався. Радує, що тут багато молоді, яка виявила бажання взяти участь у святі. І все ж робили власноруч! Навіть не уявляю, де вони взяли автомобілі, як прикрашали, де брали костюми?! Надзвичайно! Найголовніше, що настрій створено, що мети ми досягли. Тепер потрібно зробити карнавал у наступному році ще кращим та більшим», – сказав заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Цього року для учасників ходи коштом міського бюджету започаткували призи. 10 тис. грн за найкращий костюм отримали представники Університету митної справи та фінансів. Їхній костюм «Гандзя» важить 42 кілограми, а представляли його 10 осіб. 50 тис. грн за найкращу колону розділили представники ДЮЦ «Штурм» та студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. По 25 тис. грн отримали збірна платформа позашкільних закладів освіти міста «Моє позашкілля» та платформа від Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. 

Члени журі, до якого увійшли представники мерії Дніпра та зірки шоу-бізнесу, кажуть, що визначити найкращих було дуже складно. У результаті переможців виявилося 5 замість запланованих трьох.

«Замало скласти перше враження, адже зовнішній вигляд залишається у пам’яті лише декілька секунд. Має бути якась харизма – те, що притягує. Після всього калейдоскопу кольорів наші думки цілком зійшлися, і ми обрали переможців», – розповіла Катерина Кистень, акторка театру і кіно, заслужена артистка України. 

Святкова Карнавальна хода завершилася на майданчику біля Державного цирку. Там учасники розгорнули  величезний прапор міста розміром 12х18 м. 

«Дуже добре, що у нас влаштували такий захід. Душа радіє – так усе яскраво й цікаво. Ми звикли думати, що карнавали – це десь за кордоном. Але ось і у нас, в Україні, з’явився свій карнавал. Я вважаю, що він найкращий у своєму роді», – поділився враженнями мешканець Дніпра Валерій Старушко.