Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відкрили перший комунальний причал

Третього вересня на набережній Дніпра, неподалік Фестивального причалу, відкрили перший комунальний причал. Сучасна споруда відповідає усім нормативним вимогам і правилам безпеки. Його облаштувало комунальне підприємство «Міські причали». Причал оснащений усіма необхідними технічними засобами безпеки та підсвічуватиметься у вечірній час. Споруда витримує навантаження до 25 осіб.

«Це перший у місті повністю законний причал європейського зразка. Виставлятимемо його на оренду через систему ProZorro. Всі, хто бажають, можуть його орендувати. Вже наступного року плануємо обладнати на набережній іще чотири таких причали», – розповів директор КП «Міські причали» Павло Михайлюк.

Посадовець також додав, що всі причали, які зараз є на набережній, будуть демонтовані, оскільки вони – незаконні.

«Такі споруди – саморобні й не відповідають правилам безпеки. Вручатимемо приписи на демонтаж. Якщо власники не приберуть самостійно, зробимо це примусово», – додав директор комунального підприємства.

Зі свого боку юрист КП «Міські причали» Данило Назаров зазначив: на встановлення причалу є сертифікат від Регістру судноплавства України.