Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо найбільшої бігової події року у м. Дніпро– третього міжнародного дніпровського марафону 3rd ATB DNIPRO MARATHON 2018 та Чемпіонату України з марафону

03 вересня  об 11-00  у приміщенні Дніпровської міської ради (просп. Дмитра Яворницького, 75, 7 поверх, біла зала) - прес-конференція щодо найбільшої бігової події року у м. Дніпро–  третього міжнародного дніпровського марафону 3rd ATB DNIPRO MARATHON 2018 та Чемпіонату України з марафону.

Участь у прес-конференції візьмуть:

-Борис Філатов – міський голова Дніпра;

-Марина Філатова - Президент федерації легкої атлетики Дніпропетровської обл. та м. Дніпро

-Світлана Ліщинська –Виконавчий директор ГО «Старт Дніпро», керівник проекту

-Прозоров Іван - Начальник відділу реклами компанії  «АТБ-МАРКЕТ»

-Анна Єрмолаєва - директор БФ «Kiddo».

 

Під час прес-конференції організатори розкажуть про:

 

  • особливості проведення ATB DNIPRO MARATHON 2018

  • кількість учасників бігової події;

  • призовий фонд змагання;

  • благодійні ініціативи МИЛІ ДОБРА в рамках спортивного заходу;

  • графік перекриття руху громадського транспорту.

 

Довідка:

Найбільша бігова подія року м. Дніпра  –3rd ATB DNIPRO MARATHON 2018 та Чемпіонат України з марафону.

16 вересня м. Дніпро перетвориться на головний біговий центр України. У рамках ATB  Dnipro Marathon, вже вдруге, пройде Чемпіонат України з марафонського бігу серед дорослих. В цьому році кожен любитель бігу зможе пробігти 42 км поряд з елітними українськими марафонцями.

Організаторами  заходу є Федерація легкої атлетики Дніпропетровської області  та Громадська організація «Старт Дніпро». Захід відбудеться за сприяння Дніпровської міської ради в рамках програми Бориса Філатова «Дніпро-спортивна столиця». Генеральний спонсор марафону вже традиційно компанія «АТБ-Маркет».

Минулого року місто провело свято з марафонського бігу Dnipro АTB Marathon, в якому взяли  участь близько 1900 людей. Рівень проведення змагань, якість траси, безпеки, схвальні відгуки   учасників і глядачів надали змогу Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області надати заявку до Федерації України щодо проведення офіційного відбіркового Чемпіонату України в нашому місті вже вдруге. Це говорить про новий рівень змагань,  безпеки та якості.

У 2017 році траса марафону була сертифікована представником міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF),  це точність виміру та прийняття результатів спортсменів в міжнародній спільноті. Організатори вже отримали сертифікати від AIMS  (Асоціації міжнародних марафонів та пробігів ) та IAAF .

 

Планується, що в ATB Dnipro Marathon в цьому році візьме участь 3500 учасників.  На сьогодні відбувається активна фаза реєстрації на короткі дистанції та на дитячі забіги. Зареєстровано вже більше ніж 1500 учасників. Серед них є представники з усієї України, а також  Польщі, Туреччини, Молдови. Найстаршому учаснику марафону – 70 років.

 

Організатори разом із Генеральним спонсором компанією «АТБ-Маркет» мають бажання встановити національний рекорд – найбільш велика корпоративна команда, що взяла участь у легкоатлетичному забігу, та внести рекорд до Національного Реєстру Рекордів, заявив про своє досягнення на всю Україну.

На сьогодні команда складає 667 учасників, такого ще в Україні не було.  

 

Вже традиційно, аби гідно підготувати учасників до змагання, цьогоріч було продовжено  проведення відкритих тренувань. Вперше в Україні!!! Громадська організація «Старт Дніпро», завдяки Генеральному спонсору компанії «АТБ маркет», об'єднує бігові клуби України і проводить серію відкритих тренувань «Поглянь на біг по-новому» в п'яти містах України - Дніпро, Київ, Харків, Львів, Одеса. Організатори показують і розказують яким різним може бути біг! Одні з кращих бігових клубів України, професійні тренери, 6 тижнів, 5 міст, 5 великих бігових клубів, 15 тренерів та багато бігунів.

Також у рамках підготовки до марафону організатори відкрили школу волонтерів. Протягом серпня-вересня всі бажаючи мають можливість отримати велику кількість цінної інформації під час лекцій з експертами та отримати практичні навички під час найбільшої бігової події Дніпра – ATB Dnipro Marathon!

У цьому році призовий фонд  заходу залишається незмінним - 300 000 грн, які надає спонсор заходу -компанія «АТБ-Маркет». Організатори будуть заохочувати грошовими призами не тільки елітних спортсменів, а й аматорів.

Дистанції, які пропонують організатори для учасників:

  • Для самих підготовлених спортсменів марафонська (42,195 км) та півмарафонська дистанції (21,0975 км), естафета 2х21,0975 км

  • Для тих, хто любить біг і мріє про марафон – дистанції 5 та 10 км, естафета 2х10 км+2х11,05 км

  • Для тих, хто вперше буде випробувати свої сили  - благодійна «Миля Добра» (1,6 км), яку пропонується бігти людям з обмеженими можливостями, студентам, пенсіонерам та допомогти у зборі коштів для Дитячої лікарні № 5 на придбання електроенцефалографу. Вартість апарату 197000 грн.

  • Традиційно відбудуться дитячі забіги на дистанціях: 1000 м, 500 м і 100 м, на фініші яких кожен маленький учасник отримає свою власну медаль.

Організатори приділяють благодійній «Милі Добра» окрему увагу, яка пройде в рамках марафону.  З кожної реєстрації на благодійній «Милі добра» 150 грн стартового внеску буде перераховано на Благодійний фонд «Kiddo».

Як і в минулому році траса марафону в Дніпрі (42,195  км) – незмінна і є ідеальною для встановлення особистих рекордів серед спортсменів. Маршрут проходить в один круг, практично відсутні перепади висот. Вже сьогодні елітні спортсмени заявляють про бажання встановлення нових особистих рекордів у рамках Чемпіонату України та відбір на Чемпіонат Світу 2019 р.

Траса марафону стартує з площі Героїв Майдану в сторону Льодової арени по Набережній Заводській, а також в сторону ж\м Перемога-3 по Набережній Перемоги. Організатори обіцяють робити все можливе щодо інформування жителів стосовно зміни маршрутів та перекриття доріг.

15 вересня з 11:00 до 21:00 та 16 вересня з 06:30 до 16:00  - пл. Героїв Майдану: від перехрестя вул. Короленка і пр. Д. Яворницького до перехрестя вул. М. Грушевського  і пр. Д. Яворницького, а також від перехрестя вул. Володимира Мономаха і пр. Д. Яворницького до перехрестя вул. М. Грушевського і пр. Д. Яворницького.

16 вересня 2018 з 6:30 до 16:00 - пр. Д. Яворницького: від перехрестя з вул. Короленко до перехрестя з вул. Мостова (магазин «Драйв спорт»).

16 вересня 2018 з 6:30 до 16:00 - вул. Набережна Заводська: від річпорту до Льодової арени, з перекриттям перехресних шляхів.

16 вересня 2018 з 6:30 до 16:00 -вул. Юліуша Словацького: Січеславська Набережна, з перекриттям перехресних шляхів.

16 вересня 2018 з 6:30 до 16:00 - вул. Набережна Перемоги,1 до кола на ж/м Перемога – 3, з перекриттям перехресних шляхів.

 

Організатори разом із міською владою забезпечать медичний супровід учасників, харчування та воду на трасі, безпеку учасників та глядачів. Так, учасникам буде забезпечено 9 пунктів гідратації та харчування з  1500 літрів води, ізотоніки, 2 тони фруктів і печива. 13 карет швидкої допомоги, 9 екіпажів Червоного Хреста будуть слідкувати за станом здоров’я учасників. Пряма трансляція заходу - на спортивному інтернет-каналі X-sport , YouTube та на місцевих каналах.

Напередодні марафону 15 вересня учасників чекає виставка спортивних товарів DniproSportExpo в залах гранд-готелю «Україна», де всі спортсмени зможуть не тільки отримати стартовий пакет, а також придбати екіпірування та багато корисних товарів  для бігу та здоровья.

Реєстрація на всі дистанції, в тому числі і на дитячі забіги  відкрита і продовжиться до 10 вересня 2018 року або до вичерпання ліміту учасників.  Безкоштовна реєстрація для людей пенсійного віку, людей з обмеженими можливостями, учасників АТО та бойових дій.   

Вартість реєстрації :

  • Марафон  - 850 грн. У вартість стартового внеску входить номер, чіп, футболка, медаль фінішера, рюкзак, спеціальні пропозиції від партнерів заходу, онлайн-диплом з результатом, смс-інформування результату, підтримка на трасі фан-групами та музикантами, освіжаючі пункти по трасі, яскраві фото з забігу

  • Вартість стартового внеску на Благодійний забіг «Миля Добра» становить– 250 грн

З кожної реєстрації 150 грн стартового внеску буде перераховано на Благодійний фонд «Kiddo» на придбання електроенцефалографу

  • Дитячі забіги  (100 м, 500 м, 1000 м) – як завжди безкоштовні.

 

Всі подробиці на офіційному сайті : www.dnipromarathon.com

Організатори:  ГО «Старт Дніпро» та Федерація легкої атлетики Дніпропетровської області  

Генеральний спонсор –компанія «АТБ-МАРКЕТ»

Контакти для ЗМІ:

Баришева Тамара моб: +380 67 567 09 37

email: [email protected]

Ліщинська Світлана моб: +38 (098) 0640214

email: [email protected]

www.dnipromarathon.com