Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Презентація книги Ерве Ґібера "Другові, який не врятував мені життя" (видавництво "Пінзель") за участі перекладача Івана Рябчія (м. Київ)

01 вересня о 17-00 у Центрі слов'янської культури і писемності (ЦМБ, вул.Воскресенська,23) - презентація книги Ерве Ґібера "Другові, який не врятував мені життя" (видавництво "Пінзель") за участі перекладача Івана Рябчія (м. Київ).

Довідка:
Невелика книжка, яка справляє надзвичайне враження.
У 1988 році у французького письменника Ерве Гібера діагностували СНІД. У 1990 році Ерве Гібер написав автобіографічну книгу «Другу, який не врятував мені життя». Ерве Ґібер був фотографом, журналістом, письменником і сценаристом. Помер у віці 36 років у 1991 р. від СНІДу, і власне ця книга, а разом із нею ще дві, які разом становлять трилогію («Протокол співчуття» та «Чоловік у червоному капелюсі») є своєрідним викликом хворобі, маніфестом хворого на СНІД. 
У книзі Ерве розповідає про те, як СНІД увірвався в життя Європи та світу. Люди любили та помирали, продовжували передавати вірус, ще не знаючи, що з’явилася нова смертельна хвороба, адже СНІД ідентифікували лише у 1983 році. А вже у 1984 від СНІДу помирає Мішель Фуко, друг Ерве Гібера, який у книзі представлений під ім’ям Мюзіль. В Україні перша смерть від СНІДу зареєстрована у 1988. 
Книга занурює в атмосферу 80-х років, і відносини між людьми. Історії життя і смерті зачаровують і примушують замислитися над багатьма речами.
Книга, яку один із промоуторів франкомовної літератури в Україні, перекладач, а віднедавна засновник видавництва «Pinzel» Іван Рябчій вирішив презентувати в 2018 р., видана в Парижі в 1990 р. 
Запрошуємо всіх шанувальників сучасної літератури!
Вхід вільний.