Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбулася конференція педагогічних працівників «Формула нової школи Дніпра: старт реформи»

29 серпня, напередодні нового навчального року, у Дніпровській міській раді провели традиційну серпневу конференцію педагогічних працівників. Захід зібрав представників департаменту гуманітарної політики міськради, постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту, директорів закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, вчителів, представників Батьківської ради при міському голові.

За словами заступника мера Дніпра Олександра Шикуленка, цьогорічна конференція освітян присвячена реформі української школи.

«Зібрали педагогів не для того, щоб насторожити чи роздати завдання, а щоб поспілкуватися, обмінятися думками, як реалізувати реформу, чим ми, управлінці, можемо допомогти в цьому процесі. Загалом суть Нової української школи – у нових тенденціях, принципах, методиках навчання, освітніх програмах. Маємо створити школу, у якій буде приємно навчатися дітям, яка даватиме їм не лише якісні знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у житті», – сказав заступник Бориса Філатова.

Впровадження освітнього проекту Нова українська школа у Дніпрі було розпочато ще у 2017 році на базі середньої загальноосвітньої школи № 143 – однієї зі ста пілотних шкіл України. Цього року програма стартує в усіх школах міста.

Виконувачка обов’язків директора школи № 143 Наталія Лукіна у новому освітньому проекті бачить лише переваги.

«Дитина у навчальному процесі – на першому місці. Важливу роль при цьому відіграє вчитель як особистість, його творчий підхід у методиці навчання. У програмі дуже добре працює педагогіка партнерства – учня, вчителя, батьків. Школярі стають більш відкритими, розкутими, вони не соромляться висловлювати свої думки, давати відповіді, навіть неправильні. За це вчитель їх не насварить, а навпаки, підтримає й допоможе. Батьки, що дуже важливо, задоволені, тому продовжуємо працювати у такій системі й надалі», – наголосила в. о. директора школи.

Довідка. 1 вересня до 154 закладів загальної освіти Дніпра підуть 96 тисяч 600 учнів.