Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Сучасне обладнання, ресурсні кімнати та медіатеки: Школи Дніпра закінчують підготовку до навчального року

Загальноосвітні навчальні заклади Дніпра закінчують підготовку до 2018-2019 навчального року. Ремонти будівель шкіл, класів, санвузлів, їдалень, спортивних залів, ґанків – у кожному закладі свої роботи. Також ведеться підготовка шкіл та навчально-виховних комплексів, де впроваджено інклюзивну освіту.

За словами в. о. начальника техвідділу департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександра Аджимяна, цього року у 17 навчальних закладах Дніпра облаштовано 22 медіа- та ресурсні кімнати. Ремонти у них та закупівлю необхідного оснащення профінансували з міського й державного бюджетів. На це виділили близько 10 млн грн.

«Облаштування таких спеціальних сучасних кімнат є необхідністю для якісного впровадження інклюзивної освіти у місті. Створюємо комфортні умови для дітей, які мають особливі освітні потреби», – сказав представник мерії.

Одним із закладів, де облаштували ресурсну кімнату та медіатеку, є навчально-виховний комплекс № 59. Цього року у НВК здобуватимуть знання 5 школярів з особливими освітніми потребами – троє учнів 1-го класу та по одному учню другого й п’ятого класів.

Виконувачка обов’язків  директора НВК № 59 Віта Самошина зазначила: вже майже завершено облаштування кабінетів для інклюзивної освіти. З-поміж іншого тут зробили ремонт, придбали для кімнат мультимедійне, комп’ютерне та інше обладнання й дидактичні матеріали.

«Сучасні, просторі кімнати. Діткам буде комфортно тут перебувати й навчатися за індивідуальним планом у супроводі корекційного педагога. Наприклад, ресурсна кімната спрямована на те, щоб дитина з особливими потребами адаптувалася до соціуму. Тут є навчальна зона, соціально-побутова, ігрова та зона відпочинку. Медіатека – це кімната для емоційного розвантаження таких діток», – пояснила Віта Самошина.

Крім цього, в усіх школах міста закінчують підготовку кабінетів для перших класів. Як відомо, цього року вони розпочинають навчання за новим освітнім проектом «Нова українська школа».

Учитель 1-го класу спеціалізованої школи № 13 Олена Огійченко вже готова зустріти своїх першачків. Пані Олена, як і решта вчителів перших класів, пройшла перепідготовку у зв’язку із запровадженням нового проекту.

«Затишний, світлий кабінет чекає на учнів. Завезено нові парті, які повністю відповідають вимогам нового освітнього проекту, конструктори для навчання. Незабаром очікуємо на підручники», – розповіла вчителька.

Зі свого боку в. о. директора школи № 13 Інна Воловицька додала: загалом заклад готовий прийняти учнів 1 вересня. Наразі закінчують дрібні ремонтні роботи, триває перевірка пожежної безпеки.