Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція з нагоди відкриття Національної фотовиставки «Пробація. Можливості для змін» у м. Дніпро

21 серпня о 16-00 у КДЦ «Менора» (вул. Шолом-Алейхема 4/26, Конференц-зала «На Троїцькій») – прес-конференція з нагоди відкриття Національної фотовиставки «Пробація. Можливості для змін» у м. Дніпро.

О 17-00 – відкриття виставки.

У прес-конференції та Церемонії відкриття візьмуть участь:  

- Денис Чернишов, заступник Міністра юстиції України ;

- Танія Санфорд Аммар, регіональний директор Агрітім Канада в Україні, керівник проекту EDGE;

- Олег Янчук, директор Державної Установи «Центр пробації»;

- Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР.  

 

Перелік питань, які будуть розглядатися під час прес-конференції:

- Що таке пробація та які її переваги?  - Що вже вдалося зробити на шляху впровадження системи пробації в Україні?  - Які результати українсько-канадської співпраці у цій сфері? - Як взаємодіють органи влади, громадський сектор та пробація у м. Дніпро у сфері попередження рецидивної злочинності?

Увага!  Попередня акредитація ЗМІ обов’язкова.

К.о. Вікторія Качуровська, спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та комунікації Проектного офісу з питань пробації Міністерства юстиції України ( +38-093-581-95-85) або електронною поштою [email protected]

Довідка:

На Церемонії будуть презентовані фото- та відео- матеріали – світлини та зворушливі історії життя людей, які опинилися у конфлікті з законом і отримали другий шанс на пробації, залишившись на волі, або були ізольовані у місця несвободи. Такі історії демонструють, що, попри все, людині варто давати шанс на виправлення та можливість залишитись у своїй  громаді.

Пробація – новий термін в українському законодавстві. У широкому розумінні – це відповідальність особи за скоєний злочин без позбавлення волі. Адже ми знаємо, що не кожен, кого суд визнав винним, становить небезпеку для суспільства. Система пробації передбачає роботу з особами, які скоїли злочин, без ізоляції їх від суспільства – надання їм соціальної і психологічної підтримки та допомоги. І, звісно, це нагляд і контроль за особою під час перебування на пробації.  

Фотовиставка буде відкрита для усіх громадян з 22 по 31 серпня, Культурно-діловий центр «Менора», вул. Шолом-Алейхема 4/26, вхід – безкоштовний.

Фотопроект здійснено за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, компанією Агрітім Канада Консалтинг у співпраці з Міністерством юстиції Україні.