Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов: Підтримка ОСББ та ЖБК допоможе підвищити якість життя у місті

У мерії Дніпра вручили представникам ОСББ та ЖБК свідоцтва про підвищення кваліфікації за напрямом «Управління багатоквартирним будинком». Завдяки двотижневим курсам, які створили з ініціативи мера Дніпра Бориса Філатова, 200 домоуправителів отримали інформацію, яка допоможе їм грамотно керувати будинком. Під час семінарів викладали, зокрема, бухгалтерську справу, розповідали про правові та організаційні особливості роботи.

Очільник Дніпра Борис Філатов подякував слухачам курсів за їхню активну позицію та закликав інших домовласників приєднуватися до програми. Мер переконаний: що більше тема ОСББ поширюватиметься у галузі житлово-комунального господарства, то швидше вдасться підвищити якість життя у місті.

«Ця ініціатива має чимале значення для міста. ОСББ та ЖБК – ефективна форма самоорганізації громадян. За час цієї каденції міськради було створено близько 1360 ОСББ та ЖБК. За перше півріччя 2018 року сформовано 55 нових об’єднань домовласників. Людей треба навчати, тим самим об'єднуючи їх. Адже отримані знання вони застосовують на своє благо та благо тих, хто мешкає поруч. Тому ми дуже вдячні викладацькому корпусу й тим, хто виявив бажання вчитися», – зазначив Борис Філатов.

Абсолютна більшість слухачів курсів очолюють саме новостворені об’єднання. Для голови правління ОСББ «Усенко, 11» Тетяни Журавльової курси домоуправителів стали справжнім порятунком. Жінка обіймає свою посаду лише три місяці. Керування справами будинку пані Тетяна порівнює зі знанням анатомії. Каже: не розуміючи, що і як працює, зробити нічого не можна.

«Подолати труднощі вдалося лише завдяки цій ініціативі міської ради. Будинки мають чимало проблем. Не можна лікувати людину, не знаючи її анатомії. Так само з будинком. Це – жива система. Загалом найкориснішими для мене, як і для багатьох інших, стали знання саме про цифрову спільноту. Це – інструменти, що відкривають для нас можливості. Раджу всім ці курси», – ділиться враженнями Тетяна Журавльова.

Цикл семінарів планують продовжити. Тож домоуправителі, котрі бажають отримати необхідні для себе навички, можуть звернутися до відділу по роботі з органами самоорганізації населення та об’єднаннями громадян.

Крім цього, для підтримки ОСББ та ЖБК у Дніпрі діє Програма сприяння. Завдяки цій муніципальній ініціативі співфінансування цього року до титульного списку включено 225 робіт. Це – ремонти ліфтів, покрівель, електрощитових, під'їздів, заміна вікон, вимощення й труб у підвалах, обладнання індивідуальних теплових пунктів, заміна каналізаційних труб та утеплення фасадів.